Now Reading:
Gradonačelnik Grada Lepoglave Marijan Škvarić potpisao ugovor za projekt “Pametnih i održivih rješenja”
Full Article 1 minutes read

Gradonačelnik Grada Lepoglave Marijan Škvarić potpisao ugovor za projekt “Pametnih i održivih rješenja”

Gradonačelnik Grada Lepoglave Marijan Škvarić potpisao je Ugovor s Fondom za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost, označavajući početak realizacije projekta pod nazivom “Pametna i održiva rješenja”.

Projekt je vrijedan 55.760,49 eura, a Fond za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost podržava ovu inicijativu s iznosom od 33.456,29 eura, pružajući tako značajnu financijsku potporu.

Gradonačelnik Škvarić izrazio je zadovoljstvo zbog odobrenih sredstava te je istaknuo važnost ovog projekta za budućnost Grada.

-U okviru projekta nadogradit će se GIS sustav koji će sadržavati informacije o komunalnoj infrastrukturi Grada Lepoglave koji će, između ostalog, građanima pružati mogućnost prijavljivanja problema i kvarova. Također, u zgradi gradske uprave postojeću rasvjetu zamijenit će se LED rasvjetom te ugraditi “pametne” regulatore koji će štedjeti električnu energiju odnosno regulirati korištenje rasvjete, grijanja i uporabe klime. Također, u okviru projekta pratit će se brojnost vozila, posebice teretnih, na državnoj cesti, što će nam biti važan podatak za pokretanje aktivnosti u cilju povećanja sigurnosti u prometu – rekao je gradonačelnik Škvarić.

foto: fb Marijan Skvaric
sjever.hr/fb Marijan Skvaric
13.09.2023.

Input your search keywords and press Enter.