Now Reading:
Dvorac Trakošćan, Stari grad Čakovec i Dvorac Veliki Tabor među 10 najljepših dvoraca i palača u Hrvatskoj
Full Article 2 minutes read

Dvorac Trakošćan, Stari grad Čakovec i Dvorac Veliki Tabor među 10 najljepših dvoraca i palača u Hrvatskoj

Nagradom Zlatni pin nagrađeno je 10 najljepših dvoraca i palača u Hrvatskoj prema ocjenama i recenzijama ostavljenim od korisnika Google Mapsa, donosi 24sata.


Nagrade su dodijeljene za dvorce Trakošćan i Eltz, Stari grad Čakovec, Trsatski kaštel, Dvorac Veliki Tabor, Stari grad Ozalj, kaštel Morosini-Grimani, Frankopanski kaštel Krk te Dioklecijanovu palaču i palaču Sponza. 


U priopćenju se navodi kako su među dobitnicima veličanstveni, impresivni dvorci i palače koje svojom jedinstvenošću i izgledom te brojnim legendama oživljavaju duh prošlosti i pričaju priču o bogatoj prošlosti Hrvatske.
Osim arheoloških lokaliteta, srednjovjekovnih gradova, romantičnih jezera, parkova i remek djela rimske arhitekture srca posjetitelja i korisnika osvojile su izvanredne građevine s poučnim pričama i prekrasnim pogledima. Upravo zbog toga dodijeljene su im visoke ocjene.


Google objašnjava kako je sama ideja o dodjeli nagrada najbolje ocijenjenih mjesta nastala u Poljskoj tijekom proslave 15. rođendana Google Mapsa. Projekt je izazvao pozitivne reakcije dobitnika nagrada, a isto tako i korisnika koji su osjetili lokalni ponos. Iz tog razloga, Google je odlučio projekt proširiti i na druge zemlje.
Projekt se od ove godine provodi i u Hrvatskoj, gdje je Google nagradio lokacije u kategoriji “dvorci i palače“.
“Hrvatska ima bogatu povijesnu i kulturnu baštinu te posjeduje niz skrivenih dragulja koje vrijedi otkriti i upoznati. Nagrada Zlatni pin je posebno priznanje jer, iako ga dodjeljujemo mi kao tvrtka, on je zapravo priznanje korisnika i putnika koji su posjetili mjesto”, poručio je direktor Googlea za regiju Adriatic Joško Mrndže.

foto arhiva
sjever.hr/24sata.hr
12.09.2023.

Input your search keywords and press Enter.