Now Reading:
Smiljana Srnec izašla iz zatvora: ubila je sestru i njezino tijelo 19 godina držala u zamrzivaču
Full Article 2 minutes read

Smiljana Srnec izašla iz zatvora: ubila je sestru i njezino tijelo 19 godina držala u zamrzivaču

Smiljani Srnec koja je ubila vlastitu sestru čije je tijelo potom pronađeno u zamrzivaču, privremeno se prekida izdržavanje kazne, objavio je Danas.hr.

Kako pišu, iz Suda u Požegi potvrdili su im da je zbog „bolesti zatvorenice, prihvaćena molba za prekid izdržavanja kazne zatvora u trajanju od tri mjeseca”, a prekid će završiti 12. prosinca ove godine.

Podsjetimo, Srnec je 30. lipnja 2020. godine osuđena na 15 godina zatvora zbog ubojstva sestre Jasmine. Vrhovni sud je 2021. godine potvrdio zatvorsku kaznu.

“Vrhovni je sud donio presudu kojom je odbio žalbu optuženice i potvrdio prvostupanjsku presudu Županijskog suda u Varaždinu. Time je postala pravomoćna presuda kojom je optuženica proglašena krivom za kazneno djelo ubojstva i osuđena na kaznu zatvora 15 (petnaest) godina. U kaznu je uračunato vrijeme provedeno u istražnom zatvoru u kojem se optuženica nalazi od 16. veljače 2019. Optuženica je osuđena zbog ubojstva sestre. Djelo je počinjeno prije 20 godina u obiteljskoj kući. Tupotvrdim je predmetom u brzom slijedu zadala više udaraca u glavu sestri koja je ležala. Uslijed zadobivenih ozljeda žrtva je odmah umrla”, objavio je tada Vrhovni sud.

Siljana Srnec danas je izašla iz kaznionice ispred koje ju je dočekao suprug, objavio je Danas.hr.

screenshot/danas.hr
sjever.hr/danas.hr
12.09.2023.

Input your search keywords and press Enter.