Now Reading:
“Sigurno u školu”: tradicionalna akcija nastavljena u Varaždinu i ove godine, za što veću i bolju sigurnost mališana
Full Article 2 minutes read

“Sigurno u školu”: tradicionalna akcija nastavljena u Varaždinu i ove godine, za što veću i bolju sigurnost mališana

U utorak je u organizaciji Hrvatskog autokluba i uz potporu Savjeta za sigurnost prometa na cestama Varaždinske županije te PU varaždinske na Franjevačkom trgu u Varaždinu održana tradicionalna akcija “Sigurno u školu”.

Akciju su podržali i gradonačelnik Grada Varaždina Neven Bosilj, predsjednik županijskog Savjeta za sigurnost prometa na cestama Zvonimir Sabati, pročelnik Upravnog odjela za gospodarstvo i europske poslove Darko Majhen, predstavnik PU varaždinske Dražen Serini, kao i Sanja Herceg, zamjenica pročelnika Upravnog odjela za prosvjetu, kulturu i sport Varaždinske županije.

Sabati je naznačio kako je najvažniji cilj ove akcije osigurati da najmlađi sudionici u prometu budu što sigurniji.

-Sigurnost naših učenika, a posebno prvašića, nam je zaista najvažnija i raduje me da sudjelujemo u ovoj akciji. Na području naše županije postavljeni su plakati na autobusnim nadstrešnicama, a osigurali smo i zaštitne prsluke za sve učenike od prvog do četvrtog razreda osnovnih škola na području županije. Za prvašiće smo osigurali reflektirajuće prsluke, a drago mi je da se u ovu edukativnu akciju uključuju i roditelji- rekao je Sabati.

Varaždinski gradonačelnik je rekao kako su svima djeca na prvom mjestu te se stoga i organiziraju ovakvi događaji.

-Djelatnici policije obilaze i vrtiće i škole, vrše pojačane ophodnje, a sve u cilju izbjegavanja prometnih nesreća. Mi smo svih 351 prvašića opremili reflektirajućim trakama te molim sugrađane da ih posebno zamijete i paze na njih – kazao je Bosilj.

Dražen Serini iz PU varaždinske je istaknuo kako policija svake godine prilikom početka školske godine pojačano pokriva sve prometnice u zonama škola s ciljem da se zaštite djecu u prometu.

-I ovim putem apeliramo na sve vozače, ali i na djecu, odnosno učenike da maksimalno poštuju prometne propise, i to ne samo u zonama blizu škole nego u cijelom prometu- rekao je Serini.

Predstavnica HAK-a Anica Puškadija je također pohvalila akciju.

-Ova akcija se provodi već više od pedeset godina i moram istaknuti kako se njome želi educirati djecu kako se prelazi preko zebre bez policajca, bez semafora i slično. Akcija je prvenstveno namijenjena prvašićima koji se prvi puta samostalno susreću s cestom, a nisu svjesni opasnosti koje im prijete. Zato i organiziramo ovakvu vrstu akcije da im pomognemo – izjavila je Puškadija.

sjever.hr
12.09.2023.

Input your search keywords and press Enter.