Now Reading:
Gradonačelnik Jenkač novopečenim srednjoškolcima podijelio laptope: Želimo da naši učenici budu potpuno informatički pismeni
Full Article 3 minutes read

Gradonačelnik Jenkač novopečenim srednjoškolcima podijelio laptope: Želimo da naši učenici budu potpuno informatički pismeni

I ove godine zahvaljujući suradnji Grada Novog Marofa i Srednje škole Novi Marof, novi učenici te škole dobili su nova prijenosna računala. Radi se o 47 učenika prvih razreda Srednje škole koji su na svečanosti podjele u Kulturnom centru „Ivan Rabuzin” u Novom Marofu u ponedjeljak preuzeli svoja računala.

Ravnatelj Srednje škole, Nikola Žganec, naglasio je da Grad Novi Marof izdvaja velika sredstva za srednjoškolsko obrazovanje i da je to, osim bolje opremljenosti učenika, i velika pomoć roditeljima.

-Iako je sama svečanost upriličena za podjelu prijenosnih računala, tu su i ostala izdvajanja za učenike, što zasigurno cijene i roditelji, ali i mi kao srednja škola gdje smo još motiviraniji da u sljedeće četiri godine pripremimo naše učenike ili za odlazak na fakultete ili pak za tržište rada. U svakom slučaju, Srednja škola Novi Marof priprema svoje učenike da budu uspješni u bilo kojoj karijeri za koju se kasnije odluče, a u Gradu Novom Marofu imamo partnera koji nam pomaže u tome – rekao je Žganec.

Da je prioritet Grada Novog Marofa ulaganje u mlade i obrazovanje potvrdio je na svečanosti gradonačelnik i saborski zastupnik Siniša Jenkač.

-Uz nabavku prijenosnih računala, osiguravamo i sredstva za nabavku udžbenika za sve učenike prvih razreda. Također, Grad u potpunosti financira i javni prijevoz za sve učenike kojima je udaljenost od adrese prebivališta do adrese škole od 2 do 5 km, a koji nisu obuhvaćeni odlukom Vlade o sufinanciranju prijevoza u visini od 75 posto troškova međumjesnog javnog prijevoza – naglasio je Jenkač dodajući da mu je posebno stalo da učenici Srednje škole Novi Marof budu u potpunosti informatički pismeni jer danas praktički da nema zanimanja u kojem se ne traži određen nivo vladanja informatičkim i IT vještinama.

I gradonačelnik Jenkač i ravnatelj Žganec složili su se kako će se međusobna suradnja nastaviti, odnosno da će se i dalje raditi na podizanju standarda obrazovanja, kako bi učenici novomarofske srednje škole imali iste uvjete kao i njihovi vršnjaci u drugim srednjim školama.

–Stalno ulažemo u podizanje kvalitete nastave i opremljenosti škole. U suradnji s Gradom Novim Marofom nabavili smo kvalitetna prijenosna računala i na taj način omogućujemo našim učenicima da se samostalno, odgovorno, učinkovito i primjereno koriste digitalnom tehnologijom za učenje, život i rad u društvu koje se vrlo brzo mijenja – zaključio je ravnatelj.

Napomenimo da je u školsku godinu 2023./2024. upisano ukupno 47 učenika, a vrijednost prijenosnih računala i udžbenika koje Grad financira je u iznosu od 25.351,38 eura.

sjever.hr
12.09.2023.

Input your search keywords and press Enter.