Now Reading:
Filipović o sastanku s velikim trgovcima: Vratit će se cijene, svi su pokazali razumijevanje!
Full Article 2 minutes read

Filipović o sastanku s velikim trgovcima: Vratit će se cijene, svi su pokazali razumijevanje!

Kao što je i najavljeno, predstavnici velikih trgovačkih lanaca u utorak su stigli u Ministarstvo gospodarstva, a na sastanku je ministar Davor Filipović od njih tražio da za veći dio od 1300 namirnica vrate cijene na one kakve su bile 31. prosinca prošle godine.

U Ministarstvo su pozvani predstavnici najvećih trgovaca u Hrvatskoj, od Konzuma, preko Lidla do Kauflanda, Interspara, Tommyja, piše Index, a iz vlade ne daju konkretne informacije što bi se trebalo dogoditi trgovcima ako odbiju vladinu ideju, iako govore da imaju “sve instrumente na raspolaganju”.

Zahvalivši svima koji su se odazvali pozivu i došli na sastanak, Filipović je izjavio da se ide u smjeru da dođe do smanjenja cijena.

-Načelno su svi podržali prijedlog vlade, sutra nastavljamo s razgovorima. Svi imaju razumijevanje da se te cijene smanje. Važno je da zajednički podrže inicijativu vlade da dođe do smanjivanja cijena, to je najvažnije za građane – rekao je ministar.

-Treba uzeti u obzir da nisu svi trgovci isti, u okvirima onoga što se može napraviti vratit će se cijene. Svi su pokazali razumijevanje – rekao je Filipović, a prenosi Index.

Dodao je da dio trgovaca danas mora napraviti kalkulacije i savjetovanja te da će neki moći reagirati već od petka.

-Ne bih govorio koliko njih je pristalo smanjiti cijene 300-tinjak proizvoda. Neki će vratiti cijene na prošlogodišnje za sve artikle, neki će vratiti za 90 posto – dodao je Filipović.

Kazao je i da mu nitko od predstavnika trgovaca nije rekao da nije spreman smanjiti cijene te da bi detalji trebali biti poznati u srijedu.

screenshot-index
sjever.hr/index.hr
12.09.2023.

Input your search keywords and press Enter.