Now Reading:
Dani kajkavske riječi u Zlataru donose tradicionalno Pajdaško sprehajanje, Festival dječje kajkavske popevke, te koncerte Jole, Matije Cveka i Vigora
Full Article 2 minutes read

Dani kajkavske riječi u Zlataru donose tradicionalno Pajdaško sprehajanje, Festival dječje kajkavske popevke, te koncerte Jole, Matije Cveka i Vigora

Pred nama je tradicionalna manifestacija 54. Dani kajkavske riječi u Zlataru koja donosi pregršt događanja.

 Manifestacija započinje u petak, 22. rujna u Galeriji izvorne umjetnosti, otvorenjem samostalne izložbe skulptura Izidora Žige Popijača izložbe „Gruda rodne zemlje“ u 18 sati. U 19 sati će u Parku hrvatske mladeži nastupiti dječja folklorna skupina „Cvrgudan“ i DV „Zlatarsko zlato“. Nakon toga koncert će održati popularni Jole.

U subotu, 23. rujna u 17 sati, na igralištu OŠ Belec će se održati sajam OPG-ova, a nakon toga Noć pod lampašima – Revija folklora, KUD-a Belec i gostiju. U 21:30 sati koncert će održati Alpski kvintet iz Slovenije. U nedjelju, 24. rujna će se u Crkvi Marije Snježne u Belcu održati koncert Varaždinskih baroknih večeri, dok će po šatorom kod osnovne škole nastupiti Fiškali.

U ponedjeljak će u Gradskoj knjižnici Zlatar biti održana radionica „Zen keramike“, dok će u srijedu svoj program imati Udruga umirovljenika Zlatar, a od 19 sati pod šatorom će nastupiti KPD Zlatarjeve.

Četvrtak je rezerviran za djecu – uz mađioničarsku predstavu i tradicionalne igre. U petak, 29. rujna bit će likovna radionica za odrasle, prezentirat će se obrti i OPG-ovi, a večer će završiti nastupom Matije Cveka.

U subotu, 30. rujna, u 10:30 sati će biti otvorena Dječja likovna izložba „Čovjek, čovjeku“, u 18 sati je tradicionalno Pajdaško sprehajanje, a nakon toga koncert grupe Vigor.

U nedjelju, 1. listopada u 17 sati održat će se 52. Festival dječje kajkavske popevke te od 19 sati koncert Kavalira.

Detaljan program možete pročitati ispod.

sjever.hr 13.09.2023.

Input your search keywords and press Enter.