Now Reading:
Mještani Kotoribe neće morati u Čakovec do Matičnog ureda koji je i dalje tu, odsada u novim prostorima
Full Article 3 minutes read

Mještani Kotoribe neće morati u Čakovec do Matičnog ureda koji je i dalje tu, odsada u novim prostorima

U novouređenoj zgradi Općine Kotoriba u ponedjeljak su predstavljeni uredi Međimurske županije, a riječ je o Matičnom uredu koji ostaje u Kotoribi i sada u novom prostoru te uredu Javne ustanove za zaštitu prirode Međimurske županije koji će imati svoje uredovno vrijeme četvrtkom.

Međimurski župan Matija Posavec povodom otvaranja ureda kazao je kako su željeli pomoći građanima najistočnijeg dijela županije da sve ono što mogu i što žele riješe u novootvorenom županijskom uredu u Kotoribi i da ne moraju ići u Čakovec ili neki drugi grad.

-Prije nekoliko mjeseci bilo je puno medijskih natpisa, puno komentara na društvenim mrežama, pa čak i predmet rasprave na općinskom vijeću o sudbini matičnog ureda u Kotoribi. Tada sam rekao da će matični ured u Kotoribi ostati. I sjedište matičnog ureda ostaje u Kotoribi – rekao je župan Posavec.

Prema riječima župana općina Kotoriba ima turistički potencijal s obzirom na prvu željezničku prugu koja je bila u Kotoribi davne 1860. godine.

-U Kotoribi će biti i ured Turističke zajednice Međimurske županije gdje će pojedinci moći dobiti sve informacije o udrugama, OPG-ovima i poduzetnicima, pa i općini, u smislu pomoći za kandidaturu projekata za prekograničnu suradnju ili za nacionalne ili europske fondove kada se govori o turizmu – najavio je Posavec te pojasnio zbog čega su se odlučili i da Javna ustanova za zaštitu prirode Međimurske županije ima svoj ured u Kotoribi.

Veliki dio općine je u posebnom zaštićenom prostoru i uz rijeke i zelenilo i netaknute prirode sasvim je sigurno da Javna ustanova za upravljanje prirodom ima što za pokazati i ponuditi i biti na raspolaganju za kandidaturu za europska sredstva za razvoj prirode – dodao je Posavec.

Siniša Golub iz Javne ustanove naglasio je za otvaranje ureda da sada postoji mjesto gdje će se moći svi zajedno nalaziti na sastanku i razvijati ideje. Kazao je da već sada postoji ideja da se u Kotoribi razvije centar za obranu od poplave. Dodao je da takvog centra nema u Hrvatskoj.

Osim ovih, župan je najavio još jednu dobru vijest za mještane Kotoribe.

-U ovom je trenutku u e-savjetovanju nova izmjena mreže Hitne medicine na području Republike Hrvatske. Prema toj mreži prijedlog je da Kotoriba ostane kao ispostava Hitne medicine – zaključio je Posavec.

Načelnik Općine Kotoriba, Dario Friščić, za otvorenje Ureda MŽ te najavu mogućeg otvaranja ureda Turističke zajednice kazao je da su to dobre vijesti za mještane općine.

skalajdzija/sjever.hr 11.09.2023.

Input your search keywords and press Enter.