Now Reading:
Pijani vozač umalo izazvao tragediju na kumrovečkom Rallyju. Usred utrke ušao na stazu!
Full Article 1 minutes read

Pijani vozač umalo izazvao tragediju na kumrovečkom Rallyju. Usred utrke ušao na stazu!

Drugog dana 12. Kärcher Rallyja Kumrovec, tijekom održavanja brzinskog ispita 9, Desinić 3, civilni vozač je unatoč upozorenjima suca, probio sigurnosnu traku za zatvaranje prometa te automobilom ušao na trasu brzinskog ispita, izvijestili su organizatori na Facebook stranici Kumrovec Rally.

Vozač je pritom vozio u suprotnom smjeru i gotovo je izazvao frontalni sudar s posadom st.br 22 Glasenčnik/Pistotnik.

Tragedija je izbjegnuta zahvaljujući pravovremenoj i brzoj reakciji rally vozača koji je skrenuo na travnjak čime se izbjegla moguća tragedija. Samo nekoliko sekundi kasnije civilno vozilo je uklonjeno s trase brzinskog ispita, nakon čega je pozvana policija koja je utvrdila da je vozač bio u alkoholiziranom stanju.

Organizatori su naglasili kako su prilikom organizacije poduzeli sve sigurnosne i pripremne organizacijske mjere mjere te je lokalno stanovništvo na vrijeme obaviješteno o održavanju natjecanja i zatvaranju lokalnog prometa.

– Ovim putem kao organizator utrke oštro osuđujemo neodgovorno ponašanje pojedinaca koji na bilo koji način u prometu u ugrozu dovode živote sportaša, sudaca i gledatelja – poručili su organizatori.

Snimke događaja možete pogledati OVDJE.

sjever.hr/fb Kumrovec Rally

10.09.2023.

Input your search keywords and press Enter.