Now Reading:
GRANFONDO ROONDA Pobjednici biciklističke utrke u Stubakima su Ivan Bratić i Marija Lukina
Full Article 2 minutes read

GRANFONDO ROONDA Pobjednici biciklističke utrke u Stubakima su Ivan Bratić i Marija Lukina

Više od 240 biciklista iz Hrvatske, Slovenije, Austrije, Srbije, Australije, Engleske i mnogih drugih država regije i Europe nastupilo je u nedjelju na biciklističkoj rekreativnoj utrci „Granfondo Roonda” u Stubičkim Toplicama.

Biciklisti su na 100 kilometara dugačku utrku s više od 1100 metara uspona krenuli iz Parka Maksimilijana Vrhovca, a među njima su bili i oni najbolji – Viktor Potočki i njegove kolege iz Ljubljana Gusto Santic tima, Gregor Slikošek s Team Granfondo Slovenija, Janko Benger iz domaćeg kluba BK Stubaki i mnogi drugi.

Organizator utrke su Turistička zajednica i Općina Stubičke Toplice, a cilj je utrke promovirati Stubičke Toplice i Krapinsko-zagorsku županiju kao biciklističke destinacije, ali i cikloturizam kao alternativne forme turizma u Zagorju i Hrvatskoj.

Načelnik Općine Stubičke Toplice Josip Beljak izrazio je zadovoljstvo velikim brojem prijavljenih natjecatelja.

– Iznenađujuće velik broj biciklista. Planirali smo negdje ovo 200-tinjak, na kraju ih je bilo 241. Najveća kontinentalna biciklistička utrka ove godine u Hrvatskoj – rekao je načelnik Beljak te dodao kako su je osim natjecatelja iz Hrvatske bilo tu i iz Slovenije Bosne i Hercegovine, Srbije, Crne Gore, Austrije pa čak i dva natjecatelja iz Australije.

Načelnik je dodao kako brojka od 100 kilometara, koliko su prevalili biciklisti, izaziva jedan ogroman respekt.

– Oni najbrži su to prevalili za kakvih 2,5 sata. Tko završi tu dionicu, stvarno kapa dolje. Meni je doslovno nezamislivo ali ekipa to savladava bez problema – rekao je načelnik te dodao da je utrka prolazila kroz više zagorskih gradova i općina.

– Mogu zahvaliti svim općinama i gradovima, svaki je na neki način pridonio organizaciji utrke, organiziravši vatrogasce ili druge volontere koji su pazili na sigurnost same dionice jer je stvarno zahtjevno organizirati takvu utrku. Što se tiče sigurnosti, sve mora biti na visokoj razini – rekao je načelnik Beljak.

U kategoriji muškarci pobjedu je odnio Ivan Bratić, dok je drugi Matija Meden i treći Martin Legovic.

U kategoriji žene pobjedu je odnijela Marija Lukina, a slijede ju Anja Mušić te Zlatica Pernjak.

Nakon utrke upriličeno je druženje uz ponudu domaćih tradicijskih kolača Udruge Hrvatska žena Stubičke Toplice i zabavni program za sve posjetitelje.

sjever.hr

10.09.2023.

Input your search keywords and press Enter.