Now Reading:
Zamjenica župana Jasna Petek u Krapinskim Toplicama na obilježavanju Svjetskog dana fizioterapije
Full Article 50 second read

Zamjenica župana Jasna Petek u Krapinskim Toplicama na obilježavanju Svjetskog dana fizioterapije

U Specijalnoj bolnici za medicinsku rehabilitaciju Krapinske Toplice je u petak, 8. rujna 2023. godine, obilježen Svjetski dan fizioterapije, koji je posvećen upalnom reumatizmu.

U bolničkom parku i predvorju Bolnice djelatnici bolnice postavili su edukacijski pult te pacijente i prolaznike educirali o važnosti tjelesne aktivnosti, hodanja i općenito vježbanja. Također su demonstrirali pravilno izvođenje vježbi, mjerili jačinu stiska šake te educirali o samopomoći kod kontrole boli, oteklina i ukočenosti. Među brojnim okupljenima na prostoru obilježavanja  Svjetskog dana fizioterapije bili su i ravnatelj Specijalne bolnice za medicinsku rehabilitaciju Krapinske Toplice Danijel Javorić Barić, predsjednica Hrvatske komore fizioterapeuta Mirjana Grubišić te zamjenica župana Jasna Petek koja je svim fizioterapeutima i fizioterapeutkinjama čestitala Svjetski dan fizioterapije.

U sklopu obilježavanja Svjetskog dana fizioterapeuta se od 13 sati održava online predavanje za fizioterapeute na temu reumatoidni artritis, magistre fizioterapije Andreje Ščukanec.

foto:sjever.hr

sjever.hr/kzz.hr 08.09.2023.

Input your search keywords and press Enter.