Now Reading:
Više od 500 čakovečkih osnovnoškolaca uživalo u ljetnim sportskim kampovima – Cividini: Mnogi su kopirali našu ideju u svojim sredinama, ali naši nose posebna obilježja
Full Article 3 minutes read

Više od 500 čakovečkih osnovnoškolaca uživalo u ljetnim sportskim kampovima – Cividini: Mnogi su kopirali našu ideju u svojim sredinama, ali naši nose posebna obilježja

I ove godine Zajednica sportskih udruga Grada Čakovca uz financijsku potporu Grada Čakovca organizirala je Ljetne sportske kampove pod nazivom „Svaki tjedan sport jedan“, pa su se 19. godinu zaredom osnovnoškolci gotovo svakog tjedna tijekom ljetnih praznika mogli okušati u različitim sportovima te tako ljeto provesti sportski aktivno i ispunjeno.

Kao i svake godine, interes je bio velik i 23 sportska kampa s 18 sportova radila su punom parom, a mali su novopečeni sportaši iz kampova odlazili neozlijeđeni i zadovoljni, rekla je u petak gradonačelnica Ljerka Cividini.

-Iza nas je 19. godina održavanja kampova, iza nas su i sve dječje bolesti, a mnogi su kopirali kamp u svojim sredinama, no vjerujem da sportski kampovi u gradu Čakovcu nose svoja posebna obilježja i da su sportovi koji se nude u gradu daleko brojniji. Zahvaljujemo svim našim trenerima, studentima, ljubiteljima sporta koji su se uključili u kampove i radili s djecom. Boravak u kampu bila je sigurnost za roditelje kojima zahvaljujemo na pruženoj ruci suradnje, ali i sigurnosti koju imaju za svoju djecu u ljetnom periodu – rekla je Cividini.

Naglasila je da se osim za one atraktivnije i viđenije sportove, djeca odlučuju i za one sportove s kojima se u kampovima prvi put susreću.

-To govori i činjenica da se naši pojedini sportski klubovi nakon kampa brojčano pojačaju. Svaki klub ima svoje specifičnosti, ali ponosno možemo reći da ima i svoje rezultate, dobre uspjehe na svim razinama i u svim uzrastima – izjavila je čakovečka gradonačelnica.

Projekt Ljetni sportski kampovo „Svaki tjedan sport jedan” uspješno je prijavljen na natječaj Ministarstva turizma i sporta, aplikacija je prihvaćena i time je osigurano 17.400 eura iz prijave projekta, tako da ukupan trošak nije samo na Gradu.

-Vjerujem da će takva priča moći ići i narednih godina jer svaka financijska pomoć u proračun na taj način, apliciranje dobrih projekata, znači i dobro za Grad Čakovec – zaključila je gradonačelnica Cividini.

Predsjednik Zajednice sportskih udruga Međimurske županije Anđelko Crnčec istaknuo je kako su sportski kampovi osmišljeni da se djeca za vrijeme ljetnih praznika bave nekim sportskim aktivnostima. Napomenuo je kako u ovim kampovima sudjeluju djeca koja inače nisu u ni jednom sportskom klubu, odnosno ne bave se inače sportom.

Ove godina participacija po djetetu iznosila je 15 eura, ukoliko je dijete s područja grada Čakovca, a za djecu koja su izvan Čakovca participacija je iznosila 25 eura.

-Moram napomenuti da smo ove godine povećali broj sudionika preko 20 posto u odnosu na prošlu godinu, što u brojkama znači da je ove godine na kampovima sudjelovalo oko 520 djece – kazao je Crnčec.

Damir Dolar, predsjednik Squash kluba Međimurje koji je „brucoš” u projektu, istaknuo je da su iznimno zadovoljni.

-Kad pogledamo rezultate, da smo u sinergiji sa Zajednicom uspjeli zainteresirati 138 djece, od kojih je svaki dan dolazilo u prosjeku 80, mogu reći da je to bio vrhunski rezultat za nas, kao novi sport ne toliko poznat našoj populaciji u Čakovcu i Međimurju – rekao je Dolar.
Podsjetio je da je Squash arena u Čakovcu otvorena prije svega dva i pol mjeseca, ali da je interes za taj sport velik, iznad očekivanja.

-S te perspektive smo iznimno zadovoljni, zahvalni i sportskoj zajednici na podršci, pomoći , savjetima i organizaciji, isto tako i Gradu i gradonačelnici koja nam je pomogla na projektu i prije same izgradnje – rekao je Dolar.

a.kučić/sjever.hr
08.09.2023.

Input your search keywords and press Enter.

Prijavite se za primanje prvih

regionalnih digitalnih novina

Uspješno ste se prijavili!

Došlo je do pogreške prilikom pokušaja slanja vašeg zahtjeva. Molim pokušajte ponovno.

Slanjem podataka suglasni ste s Uvjetima korištenja, specifičnim svrhama korištenja i vašim pravima.