Now Reading:
U Međimurskoj županiji proveden Program uključivanja djevojčica u edukativno – rekreativne aktivnosti, sudjelovalo 19 djevojčica nižih razreda
Full Article 2 minutes read

U Međimurskoj županiji proveden Program uključivanja djevojčica u edukativno – rekreativne aktivnosti, sudjelovalo 19 djevojčica nižih razreda

Kao nastavak uspješne suradnje Međimurske županije i Ureda UNICEF-a za Hrvatsku realizirane u okviru programa „Faza III: Testiranje jamstva za svako dijete u Hrvatskoj“, u kolovozu je proveden Program uključivanja djevojčica u edukativno – rekreativne aktivnosti tijekom ljetnog odmora.

Ovaj Program doprinosi unaprjeđenju integriranih usluga zaštite djevojčica u riziku od siromaštva i socijalne isključenosti, odnosno djevojčica koje žive i odrastaju u nepovoljnim socio – ekonomskim prilikama te organiziranom provođenju slobodnog vremena u Međimurskoj županiji.

U Program je bilo uključeno 19 djevojčica, učenica nižih razreda Osnovne škole Orehovica, a aktivnosti su se odvijale na nogometnom igralištu NK Croatia. Stručnu podršku djevojčicama su pružali licencirani treneri Ženskog nogometnog kluba Međimurje Čakovec – Mario Šarić, Hrvoje Goričanec i Sanja Šoltić, dok je 14 igračica ŽNK-a volontiralo u Programu.

Financijska sredstva u ukupnom iznosu od 3808 eura osigurao je UNICEF, a Program je proveden u suradnji sa Ženskim nogometnim klubom Međimurje Čakovec, Osnovnom školom Orehovica i Općinom Orehovica.

Uključivanje u edukativno – rekreacijske aktivnosti jedan je od načina smanjivanja jaza između pripadnika romske nacionalne manjine i većinskog stanovništva te mogućnost za potencijalno ostvarivanje integracije koji Program čini relevantnim za provedbu na području Međimurske županije u kojoj u najvećoj mjeri žive pripadnici romske nacionalne manjine.

sjever.hr 08.09.2023.

Input your search keywords and press Enter.