Now Reading:
U Krapinskim Toplicama otvoreno novouređeno dječje igralište. Načelnica Jureković: Djeca i mladi su naša budućnost i svaki ovakav projekt je investicija i ulaganje u budućnost
Full Article 5 minutes read

U Krapinskim Toplicama otvoreno novouređeno dječje igralište. Načelnica Jureković: Djeca i mladi su naša budućnost i svaki ovakav projekt je investicija i ulaganje u budućnost

U Krapinskim Toplicama u parku Centra za odgoj i obrazovanje je svečano otvoreno dječje igralište, vrijedno nešto više od 76 tisuća eura. Moći će ga koristiti sva djeca iz Krapinskih Toplica, ali i ona koja će tamo doći u posjet.

Načelnica Gordana Jureković rekla je kako su danas upriličili simbolično, ali svečano otvorenje novouređenog dječjeg igrališta u samom centru Krapinskih Toplica.

-Otvorila su ga simboličnim rezanjem vrpce djeca iz našeg Dječjeg vrtića Maslačak te djeca iz naše topličke osnovne škole, jer upravo ovo igralište jest uređeno radi njih i za njih. Da podsjetim, riječ je o igralištu u nekadašnjem bolničkom parku, kojeg koriste sva naša djeca, ali i mladi te odrasli, koji ovdje rekreativno igraju košarku, mali nogomet ili se jednostavno rekreiraju i druže. Nakon što je nekadašnja Osnovna škola pri Specijalnoj bolnici za medicinsku rehabilitaciju postala samostalna ustanova, odnosno, Centar za odgoj i obrazovanje Krapinske Toplice, ovaj dio bolničkog parka, odnosno, dječje igralište, pripalo je Centru. Naravno, Centar na čelu s ravnateljem Antunom Zupancom i dalje je dopuštao našim stanovnicima, i djeci i odraslima, da se koriste igralištem, stoga smo ga mi kao Općina smatrali nužnim obnoviti, urediti i modernizirali – istaknula je načelnica te dodala kako su sklopili Ugovor s Centrom za odgoj i obrazovanje, prema kojem je Općina Krapinske Toplice dobila ovo igralište na korištenje i to na rok od 11 godina.

Kvalitetno smo pripremili projekt njegovog uređenja i uspješno ga prijavili na natječaj, te za njega putem LAG-a dobili 50 tisuća eura. Čitava investicija je vrijedna nešto više od 76 tisuća eura, a tu razliku od oko 26 tisuća eura financira Općina iz vlastitih sredstava – kazala je Jureković i nadovezala se na samo uređenje igrališta.

Što se tiče samog uređenja, stavljena je antistres podloga, postavljene su nove sprave, izrađena je i postavljena nova sjenica te su se uredile tribine. Želim iskoristiti ovu priliku kako bih zahvalila dobavljačima i izvođačima radova na dobro odrađenom poslu, ali prije svega želim zahvaliti na suradnji i podršci Centru za odgoj i obrazovanje na čelu s ravnateljem Zupancom, kao i osnivaču Centra, Krapinsko – zagorskoj županiji, na čelu sa županom Željkom Kolarom i njegovom zamjenicom Jasnom Petek, koji su nam velika podrška u mnogim projektima koje provodimo. I na kraju, koliko god to zvučalo kao floskula koja se često ponavlja, djeca i mladi su zaista naša budućnost i zbog toga ja kao načelnica Općine na ovakve projekte nikad ne gledam kao na trošak ili jednu od stavki proračunskih rashoda, nego svaki ovakav projekt smatram investicijom i ulaganjem u budućnost. I trudit ću se, zajedno sa svojim timom, da takvih i sličnih investicija i ulaganja u Krapinskim Toplicama bude što više i to ne samo u centru, već i po svim našim naseljima – zaključila je načelnica Jureković.

Voditelj LAG-a Zagorje Sutla Hrvoje Novak kazao je kako je igralište financirano sredstvima Programa ruralnog razvoja na mjeri LAG-a, gdje su kroz tu mjeru osigurali 50 tisuća eura za jedinice lokalne samouprave na području LAG-a, njih ukupno jedanaest.

-Osim ovog igrališta u Krapinskim Toplicama, prije dvije godine je, također kroz intervenciju LAG-a, uloženo 30 tisuća eura za uređenje društvenog doma u Maloj Erpenji. Ukupno je, dakle, kroz intervencije LAG-a, Općina uložila više od 80 tisuća eura na svoj razvoj, odnosno razvoj ruralne infrastrukture koja ponajviše doprinosi mladima, a onda naravno i svim ostalim stanovnicima općine – naglasio je Novak.

Ravnatelj Centra za odgoj i obrazovanje Antun Zupanc zahvalio je Općini Krapinske Toplice na prepoznavanju ove važne stvari u našem mjestu, jer ovo je igralište ustvari Centar za odgoj i obrazovanje.

-Ideja ovog igrališta od starta je bila da se na njemu u isto vrijeme igraju i djeca Centra i djeca osnovne škole i djeca iz vrtića i naravno i sva djeca koja dolaze kao gosti u Krapinske Toplice. Vjerujem da smo uspjeli, da smo malo pomaknuli granice i podigli standard. Isto tako vjerujem da će i daljnja ulaganja Općine ići u tom smjeru da ovaj park još daljnje oplemenimo i da ga učinimo lijepim mjestom za boravak djece Krapinskih Toplica, ali i šire – rekao je Zupanc.

Na otvorenju je bila i zamjenica župana Jasna Petek.

-Najljepši poklon koji djeci možemo dati su dječja igrališta. Krapinsko – zagorska županija kao istinska prijateljica djece, koja nosi status Županija – prijatelj djece, jako puno ulaže u mnoge aktivnosti koje su vezane za djecu i s djecom. Kada se općine i gradovi pridruže tome, prije svega gradeći i uređujući dječja igrališta, svima nam je skupa uspjeh zagarantiran, da će djeca rasti sretno, veselo i u sigurnom okruženju. Nova igrališta koja se grade moraju upravo uzeti u obzir faktor sigurnosti  – naglasila je Petek.

Dožupanica se nada da će i Općina Krapinske Toplice koja puno izdvaja za djecu i radi s djecom i za djecu, uskoro dobiti status Općina – prijatelj djece.

i.belosević/sjever.hr 08.09.2023.

Input your search keywords and press Enter.