Now Reading:
Tušek na nacionalnom radiju rekao Grmoji da laprda, a poslije ga branio da ga Zekanović nije rasplakao, već da je Mostovac samo bio zadihan
Full Article 3 minutes read

Tušek na nacionalnom radiju rekao Grmoji da laprda, a poslije ga branio da ga Zekanović nije rasplakao, već da je Mostovac samo bio zadihan

Kakvo je ekonomsko stanje u državi? Kojim mjerama se može suzbiti podivljala inflacija? Kako će Vlada pomoći najugroženijim građanima? Hoće li novim porezom na ekstraprofit kazniti lovce u mutnom? Kakve će biti posljedice recesije u Njemačkoj? To je analizirano u petak u prvom ovosezonskom Poligrafu u kojem su gostovali Žarko Tušek iz HDZ-a, Josip Tica iz SDP-a i Nikola Grmoja iz Mosta.

A upravo je u jednom trenutku Tušek poručio Grmoji da “laprda”. Tušekovu reakciju Grmoja je izazvao stalnim kritikama na račun HDZ-a i Plenkovića, poput izjave da je Hrvatska opljačkana i da je upravo HDZ omogućio bogaćenje tajkuna, napomenuo je Grmoja, poput Vujnovca kome je omogućena kupnja plina po jedan cent.

Tušek ga je uporno upozoravao da bježi od teme i da se koristi floskulama i neistinama.

-Mislim da to stvarno nije tema. Kolega Grmoja, naravno u nedostatku argumenata, ne može ozbiljno razgovarati o temi zbog koje ste nas pozvali. Nikola je vrlo neozbiljan, ali ja bih se maknuo od ovog politikantstva – bila je jedna od reakcija Tušeka, nakon čega je pozvao Grmoju da se prvo malo odmori, a da ga onda Tušek provede kroz desetak velikih hrvatskih kompanija da Grmoja vidi pravo stanje stvari i realnost u gospodarstvu.

Tušek je pozvao Grmoju da ponudi nešto konkretno, a da ne laprda.

-Stavljati stvari na način da je Hrvatska u nekoj devastirajućoj situaciji, da stojimo loše, da ne postoje instrumenti s kojima se borimo protiv ovakve situacije, to jednostavno nije točno. Ja bih htio da vi ponudite neke svoje instrumente monetarne politike, a ne samo ovo laprdanje s lijeva na desno, bez ikakvog sadržaja – prozvao je Tušek Grmoju. Nakon toga Grmoja mu je uzvratio neka proba jedno vrijeme živjeti s primanjima prosječnog hrvatskog radnika.

No da ne bi ispalo da je Tušek samo napadao Grmoju, poslije je krenuo u njegovu obranu. Naime, jedan od slušatelja u emisiji upitao je Grmoju kako bi on mogao obnašati vlast kada ga je zastupnik Hrvoje Zekanović rasplakao u Saboru.

Grmoja se branio da ga nije rasplakao, već da se baš tada žurio u sabornicu zbog čega je bio, tvrdi sam Grmoja, zadihan. A to je onda na kraju potvrdio i Tušek.

-Stvarno je Grmoja bio tada zadihan – zaključio je u šali Tušek dodajući da on trči svaki dan, ali da bi i njemu bilo teško pretrčati tu dionicu koju je morao savladati Grmoja da na vrijeme dođe u sabornicu.

s.kalajdžija/sjever.hr
08.09.2023.

Input your search keywords and press Enter.

Prijavite se za primanje prvih

regionalnih digitalnih novina

Uspješno ste se prijavili!

Došlo je do pogreške prilikom pokušaja slanja vašeg zahtjeva. Molim pokušajte ponovno.

Slanjem podataka suglasni ste s Uvjetima korištenja, specifičnim svrhama korištenja i vašim pravima.