Now Reading:
Župan Posavec na polaganju kamena temeljca za novi high-tech kampus od 3500 kvadrata
Full Article 2 minutes read

Župan Posavec na polaganju kamena temeljca za novi high-tech kampus od 3500 kvadrata

U Čakovcu je u srijedu polaganjem kamena temeljca obilježen početak gradnje novog kampusa od 3500 kvadrata. kojega gradi tvrtka FRAMOS, međunarodna tvrtka s podružnicom u Čakovcu.

Radi se o tvrtki specijaliziranoj za vizijske sustave i komponente koje omogućavaju pametnim strojevima da vide i razmišljaju. Potreba za novim kampusom proizašla je iz potrebe za povećanjem proizvodnih kapaciteta kao i novim i tehnološki naprednijim R&D laboratorijima i prostranijim uredima za ugodniji rad sadašnjih i budućih zaposlenika.

Novi kampus gradi se na površini od oko 10 tisuća m2, i kroz period od 2023. do 2025. godine, FRAMOS će investirati više od 6 milijuna eura u gradnju i opremanje visokotehnoloških laboratorija, proizvodnih pogona i uredskih prostora.

Tvrtka trenutno zapošljava 70 ljudi, a u prvoj fazi izgradnje, kampus će moći primiti 150 zaposlenika.

Župan Međimurske županije Matija Posavec izrazio je zadovoljstvo razvojem FRAMOS-a i županijskog poduzetničkog ekosustava.

– Iznimno mi je drago što potvrda vrijednosti našeg koncepta razvoja Centra znanja, kao i Metalske jezgre, naše znanstveno-istraživačke podrške metalskoj industriji i obrazovanju, dolazi direktno od onih kojima su ti koncepti namijenjeni. Međimurska županija nastavlja stvarati još bolje uvjete za poduzetnike s osobitom pažnjom kada je riječ o razvoju suvremenog inženjeringa – rekao je župan.

Izgradnjom kampusa zadovoljna je i gradonačelnica Grada Čakovca, Ljerka Cividini.

– Drago mi je što FRAMOS upravo u Čakovcu gradi jedan takav objekt koji nije samo jedna tvornica u nizu nego istinski proizvodno-istraživački centar za ovu regiju. Posebno je važno što otvara nove mogućnosti mladim, školovanim Čakovčanima i Međimurcima. Svi mi u manjim gradovima nastojimo upravo visokoobrazovane stručnjake zadržati kod sebe, a odlično je kad nam se u tome ovakvim investicijama pridruže i poduzetnici – rekla je gradonačelnica.

U skladu s DGNB kriterijima FRAMOSov će kampus koristiti ekološki prihvatljive građevinske materijale te energetski učinkovite i obnovljive izvore energije, što je komentirao i CEO FRAMOS grupacije, Andreas Franz.

– Važno nam je uskladiti poslovanje s praksama zelenog poslovanja i reducirati emisije CO2. Način gradnje, materijali koje odabiremo i proizvodni pogoni usklađeni su sa suvremenim poslovnim praksama zelenog poslovanja – rekao je Franz.

sjever.hr

07.09.2023.

Input your search keywords and press Enter.