Now Reading:
Provjeravaju se postupci odgojiteljice u zagrebačkom vrtiću. Navodno je djeci usta lijepila selotejpom i vezala im ruke?
Full Article 2 minutes read

Provjeravaju se postupci odgojiteljice u zagrebačkom vrtiću. Navodno je djeci usta lijepila selotejpom i vezala im ruke?

Roditelji djece koja pohađaju jedan zagrebački vrtić tvrde kako odgojiteljica na neprimjeren način postupa s njihovom djecom, tvrdeći kako im djeci lijepi usta selotejpom, piše 24.sata

Slučaj je prosvjetnoj inspekciji prijavila majka 4-godišnjaka, a inspekcija je potvrdila istinitost događaja.

– Također, i ravnateljica me pozvala na razgovor kako je utvrđeno internom inspekcijom da je slučaj istinit. Nakon toga je odgajateljica otišla na bolovanje, a slučaj je prijavljen nadležnim institucijama – rekla je majka, piše 24.sata.

No, na Vijeću vrtića odlučeno je kako se odgojiteljica može vratiti na posao. Kako je istaknula majka 4-godišnjaka, i ostali roditelji su se požalili na slične probleme. Odgojiteljica je navodno vezala i ruke djeci kada su bila neposlušna ali i da je nekim curicama lijpila jastuke oko trbuha i tako su morale sjediti u kazni.

– No, to ništa nije dokazano, osim ovog mog slučaja oko selotejpa – rekla je mama.

Kako piše 24.sata, na upit ravnateljici stigao je odgovor mailom, u kojem ističu da je Dječji vrtić, sukladno protokolu, pravovremeno obavijestio sve relevantne institucije i poduze sve mjere iz svoje nadležnosti.

Iz Grada Zagreba, koji je osnivač vrtića, istaknuli su kako osuđuju bilo kakvo neprimjereno postupanje no da detalje slučaja ne mogu iznositi jer je postupanje nadležnih institucija i dalje u tijeku.

sjever.hr/24.sata

06.09.2023.

Input your search keywords and press Enter.