Now Reading:
Ne propustite pravu biciklističku poslasticu – Crazy Hill Bic ove nedjelje u Ludbregu
Full Article 2 minutes read

Ne propustite pravu biciklističku poslasticu – Crazy Hill Bic ove nedjelje u Ludbregu

Športsko rekreativno društvo BSV Ludbreg u nedjelju 10. rujna organizira biciklističku utrku Crazy Hill Bic, čija staza će biti duga 103 kilometara.

Prijave i registracije počinju u 9:30 sati na Trgu Svetog Trojstva u Ludbregu, a start utrke je između 10 i 11 sati. Naime, radio se o kliznom startu, svaki pojedinac prema svojim mogućnostima i želji bira kad će startati, obratiti pozornost na zadane limite. 

Staza nije označena te je rutu potrebno spremiti na biciklističko računalo, sportski sat, mobitel ili isprintati kartu s ucrtanom rutom biciklijade. Kružna cestovna ruta oko Kalnika zadovoljiti će i najizbirljivije cestovne bicikliste željne pravih izazova.

– Ruta vas vodi dobrim cestama s niskim intenzitetom prometa što vam omogućava da se fokusirate na vožnju i brzinu bez previše smetni i distrakcija. Ruta se iz Ludbrega kreće prema Kalniku gdje Vas čeka ozbiljni ali ne predugi uspon do mjesta Kalnik, Tamo će vaš trud biti nagrađen predivnim i inspirativnim pogledom na nepregledno zelenilo južnih obronaka Kalničkog gorja uz koje ćete se lakše okrijepiti te napuniti energijom. Nakon Kalnika, ruta se kreće valovitim i zabavnim terenom u kojem se izmjenjuju spustovi i „hupseri” no budite spremni na još jedan uspon kod mjesta Sudovec. Nakon osvajanja i tog izazova, ruta postaje nešto lakša, kreće se sjevernim dijelovima Kalničkog gorja te vas nakon više od 100 kilometara divne prirode i nezaboravnih pogleda preko dinamičnog brežuljkastog krajolika vraća u Ludbreg – poručuju iz BSV-a.

Startnina iznosi 15 eura.

sjever.hr

05.09.2023.

Input your search keywords and press Enter.