Now Reading:
Najveća biciklistička rekreativna utrka u Zagorju – Granfondo Roonda Stubičke Toplice; Načelnik Beljak: Cilj je promovirati Stubičke Toplice kao biciklističku destinaciju
Full Article 2 minutes read

Najveća biciklistička rekreativna utrka u Zagorju – Granfondo Roonda Stubičke Toplice; Načelnik Beljak: Cilj je promovirati Stubičke Toplice kao biciklističku destinaciju

Granfondo Roonda naziv je biciklističke rekreativne utrke koja će se održati 10.9. u 10:45h u Stubičkim Toplicama sa startom u Parku Maksimilijana Vrhovca. U organizaciji tima Turističke zajednice i Općine Stubičke Toplice ugostit ćemo više od 250 biciklista iz Hrvatske, Slovenije, Austrije, Srbije, Australije, Engleske i mnogih drugih država kako iz regije tako i iz Europe.

Bicikliste očekuje utrka od 100 kilometara i više od 1100 metara uspona prekrasnim zagorskim predjelima te prilika da se natječu s najboljima. Kad kažemo ’s najboljima’, onda to i mislimo, jer dolaze nam Viktor Potočki i njegove kolege iz Ljubljana Gusto Santic tima, Gregor Slikošek s Team Granfondo Slovenija, Janko Benger iz domaćeg kluba BK Stubaki i mnogi drugi biciklisti.

Cilj utrke je promovirati Stubičke Toplice i Krapinsko -zagorsku županiju kao biciklističke destinacije, ali i promocija cikloturizma kao alternativne forme turizma u Zagorju i Hrvatskoj.

Uz dobro vrijeme i poznato zagorsko gostoprimstvo, očekuje se zanimljiva utrka kao i druženje poslije nje, uz ponudu domaćih tradicijskih kolača Udruge Hrvatska žena Stubičke Toplice i zabavni program za sve posjetitelje.

Načelnik Općine Stubičke Toplice Josip Beljak kazao je kako se ideja o ovoj utrci rodila tijekom korone.

-Kako Općina uvijek daje podršku Turističkoj zajednici u svakom obliku odlučili smo se još 2022. godine prijaviti na natječaj HTZ-a gdje smo dobili značajnu potporu za ostvarenje ove utrke, te smo već tada krenuli u pripreme. Cjelokupni Projekt „Stubaki Outdoor“ na kojem TZO Stubičke Toplice i Općina kontinuirano radi ima cilj Stubičke Toplice pozicionirati kao outdoor destinaciju za što imamo velike mogućnosti zbog blizine PP Medvednica (trčanje, planinarenje, bicikliranje, šetanje), bazenskih kompleksa i rehabilitacijskih usluga. Zbog kvalitetne prometne povezanosti, Stubičke Toplice mogu postati početna točka svakog outdoor turista – izjavio je načelnik.

Proglašenje najboljih je predviđeno u 14:30 h u idiličnom Parku Maksimilijana Vrhovca u centru Stubaka.

sjever.hr 05.09.2023.

Input your search keywords and press Enter.