Now Reading:
Zagrebački narko-poduzetnici planirali zaraditi stotine tisuća eura prodajom droge – policija i Ares pomrsili im planove  
Full Article 3 minutes read

Zagrebački narko-poduzetnici planirali zaraditi stotine tisuća eura prodajom droge – policija i Ares pomrsili im planove  

Prošloga tjedna zagrebačka policija, u suradnji sa djelatnicima SOA-e, pokucala je na vrata jednog poslovnog prostora u Dinarskoj ulici na zagrebačkoj Ljubljanici. Trebali su odraditi terensku provjeru prostora koji uz poduzetnika Igora Đ, koristi još i vozač Petar J., također vlasnik druge tvrtke, a prostor, sumnja se, koristi i Domagoj K. koji se trenutno nalazi u bijegu te je nedostupan organima progona. 

Policajci za vrijeme tog posjeta prošlog petka poslovnom objektu nisu bili sami. S njima u društvu bio je i četveronožni djelatnik MUP-a, policijski pas Ares kojem nije dugo trebalo da, njušeći prostor, kao ukopan zastane ispred frižidera u podrumu okruženog višelitrenim kantama boje. Ares je izdresirani pas za detekciju tako da su policajci prostor odmah zapečatili te od zagrebačkog Županijskog suda ishodili nalog za pretres. I imali su što vidjeti, piše Jutarnji list.

Čak 21 paket, naguran, ali nadasve uredno posložen sa 20,3 kilograma amfetamina te 368 grama MDMA. Policija je još pronašla tu i dvije digitalne vage s tragovima opijata kao i uređaj za vakumiranje

Za kilogram amfetamina na veliko cijena na narko tržištu varira između 2000 i 2500 eura, a da poduzetnicima sa Ljubljanice policija nije pomrsila planove i da su je uspjeli poturiti do krajnjih korisnika, zaradu bi narko-poduzetnici utrostručili i premašili dobitak od sto tisuća eura. 

I dok je Igor Đ. odmah uhićen, a nedugo zatim i Petar J., za trećim poslovnim suradnikom Domagojem K. policija još uvijek traga. Uhićena dvojca trenutno se nalaze u remetinečkom pritvoru jer im je dežurni sudac istrage odredio jednomjesečni istražni zatvor. Ista sudbina čega i odbjeglog osumnjičenog kada mu se uđe u trag. 

Kako doznajemo, obojica privedenih, koje se sumnjiči za zlouporabu droga, odbacuju krivnju. 

Igor Đ. koji se prvi našao na udaru kriminalista rekao je da je vidio u jednom trenutku da je frižider pun, ali da o sadržaju ništa nije znao. Da bi onda dodao da, kad je vidio da je riječ o drogi, da je naposljetku to sam i prijavio policiji. 

Petar J., pak, naznačava da navedeni prostor koriste njih trojica te da nikada nije bio u tom podrumu, a kamoli da je znao da je frižider pun droge. Inače, za razliku od Igora Đ. koji je čiste kaznene evidencije, Petar J. je već bio kažnjavan zbog opijata. 

Kako je, inače, policija već ranije priopćila, osumnjičeni su protivno odredbi članka 3. Zakona o suzbijanju zlouporabe droga na za sada neutvrđen način, a radi daljnje preprodaje zajedno nabavljali veće količine amfetamina i MDMA, koje su potom skrivali, vagali i prepakiravali u poslovnom prostoru, nakon čega su drogu dalje preprodavali – kažu iz PU zagrebačke. Što će otkriti njihovi mobiteli i kakvu su komunikaciju vodili, pokazati će vještačenje. 

sjever.hr/jutarnji.hr
Foto: PU zagrebačka
04.09.2023.

Input your search keywords and press Enter.