Now Reading:
Varaždinska djeca s osmijehom na licu krenula u školu
Full Article 2 minutes read

Varaždinska djeca s osmijehom na licu krenula u školu

U varaždinskim osnovnim školama danas, u ponedjeljak 4. rujna 2023. za ukupno 3481 učenika počela je nova školska godina.

Gradonačelnik Neven Bosilj i pročelnica upravnog odjela za društvene djelatnosti Danijela Vusić uveličali su ovaj put svečanost za prvašiće u VII. Osnovnoj školi u Donjem Kućanu.

Ravnatelj škole Jurica Hunjadi pozdravio je 28 prvašića, njihove roditelje i uzvanike. Nakon kraće prigodne priredbe kojom su učenici izrazili dobrodošlicu svojim novim prijateljima u prvim razredima, učiteljice i gradonačelnik su podijelili refletirajuće trake kojima će biti povećana razina sigurnosti djece prilikom dolaska u školu.

Gradonačelnik Bosilj je potom izjavio: Vidimo da varaždinska djeca idu u školu s osmijehom na licu.

-Naučit će nova znanja, steći će nove prijatelje i bit će im to sigurno najbolje razdoblje u životu. Svim sudionicima u prometu upućujem apel da paze na djecu. Oni su dobili reflektirajuće prsluke, osno trake koje je osigurao Grad Varaždin. Apeliram na vozače da voze pažljivo i oprezno naročito u blizini škola. Sa policijskom upravom dogovorili smo da prvih par mjeseci škole posebnu pažnju posvete prometu u blizini škola. Prošle godine u prve razrede varaždinskih osnovnih upisano je 398 djece, a ove godine 401 dijete. Povećanje od troje nije puno, ali i taj mali porast je možda je najava promjene trenda jer je zadnjih godina kontinuirano padao broj djece upisane u prve razrede. Možda smo sada ipak došli do toga da ćemo imati uzlazni trend. – rekao je gradonačelnik naglasivši da je Grad Varaždin osigurao bolje uvjete školovanja.

-Od ove godine osiguravamo besplatan produženi boravak. To je jedna od novosti u Gradu Varaždinu. Prije dvije godine krenuli smo s besplatnim toplim obrokom što je preuzela i država na razini cijele države. Sada Grad Varaždin ponovo nudi nešto novo i nadam se da će nas ministarstvo prosvjete i obrazovanja pratiti i dalje. U tu svrhu predvidjeli smo trošak 1,2 milijuna eura. To je puno novaca, ali za našu djecu, ništa nije puno. Pozivam roditelje da iskoriste tu povlasticu. – rekao je Bosilj poželjevši djeci i roditeljima sretan i uspješan početak nove školske godine.

sjever.hr
04.09.2023.

Input your search keywords and press Enter.