Now Reading:
Na području Zagrebačke županije u školske klupe sjeda više od 29 tisuća učenika
Full Article 2 minutes read

Na području Zagrebačke županije u školske klupe sjeda više od 29 tisuća učenika

U ponedjeljak je započela nova školska godina, a u školske klupe na području Zagrebačke županije sjeda više od 29 tisuća učenika i to 23063 osnovnoškolaca i 6236 srednjoškolaca.

Po prvi put u školu kreću 2682 prvašića, što je identičan broj kao i prošle godine.

Tijekom ljetnih praznika, Zagrebačka županija je putem Javnog poziva tražila 196 pomoćnika u nastavi i 1 stručnog komunikacijskog posrednika za rad u 39 osnovnih i srednjih škola, u sklopu projekta Prsten potpore VI. Trenutno imamo 137 osposobljenih pomoćnik nakon prvog javnog poziva. Škole su krenule s dodatnim natječajima za zapošljavanje, a do tada će se pobrinuti da svako dijete dobije podršku.

Inače, projekt „Prsten potpore“ u Zagrebačkoj županiji provodi se devetu godinu zaredom i omogućava učenicima s teškoćama u razvoju da uz potporu pomoćnika u nastavi sudjeluju u svim odgojno-obrazovnim aktivnostima, kako u redovnoj nastavi tako i u izvannastavnim aktivnostima te se razvijaju u skladu sa svojim mogućnostima.

Radi olujnog vremena koje je oštetilo OŠ Đure Deželića u Ivanić-Gradu, do sanacije škole, 400 učenika nastavu će pohađati na 4 lokacije. Tako će učenici nižih razreda nastavu imati u učionicama Pučkog otvorenog učilišta te učionicama učeničkog doma dok će učenici predmetne nastave biti u OŠ Stjepana Basaričeka i OŠ Braće Radića u Kloštar Ivaniću. Zagrebačka županija osigurala je prijevoz učenika do škola te je osigurala sredstva za sanaciju škole čija će sanacija koštati oko 800.000 eura.

sjever.hr

04.09.2023.

Input your search keywords and press Enter.