Now Reading:
TEŠKA SITUACIJA VIDLJIVA NA SVAKOM KORAKU – nekada varaždinski gospodarski ponos više nema ni natpis tvrtke na ulazu!!!!
Full Article 2 minutes read

TEŠKA SITUACIJA VIDLJIVA NA SVAKOM KORAKU – nekada varaždinski gospodarski ponos više nema ni natpis tvrtke na ulazu!!!!

I oni koji nikada nisu bili u Varaždinu uvijek su mogli prepoznati dvije fotografije po kojima se odmah znalo da se radi o baroknom gradu. Jedna je slika Starog grada a druga ulaz u nekada poslovni kompleks koji je zapošljavao i do 10.000 ljudi – Varteks.

Već dugo je taj nekada tekstilni div u problemima koji bi mogli imati kulminaciju ove jeseni budući dolazi u pitanje isplata plaća za 678 zaposlenih.

Situacija je složena, nije jednostavno, međutim, poduzima se niz aktivnosti i mjera da se tvrtka spasi, da se spase radna mjesta. Posla ima, dogovaramo i neke nove kupce i poslove. Imamo problem s likvidnošću, međutim to nije nikakva novost jer mi već godinama imamo problema s likvidnošću. Uspijevamo se održati. Da je dobro, nije. Ako maloprodaja ne bude imala prihoda, to će nama stvarati znatan problem i naravno da će biti problem isplata plaća u 9. mjesecu – izjavila je nedavno varteksova sindikalna čelnica, Božica Čiček Mutavdžić.

A da je sudbina tvrtke neizvjesna slikovito govori prizor sa ulaza u samu tvrtku. Naime, nekadašnjeg bijelo-plavog napisa VARTEKS više nema. Ne zna se koji su točno razlozi nestanka napisa, da li stiže novi ili nešto drugo, ali ta slika govori tisuću riječi odnosno jasno dočarava teško stanje u toj tvrtci.

s.kalajdžija/sjever.hr 02.09.2023.

Input your search keywords and press Enter.