Now Reading:
Gradonačelnik Škvarić darivao 24 mališana i njihove roditelje: „Ovo me čini sretnim i smatram da mladim obiteljima, ono što im dajemo ima vrijednost i korist“
Full Article 3 minutes read

Gradonačelnik Škvarić darivao 24 mališana i njihove roditelje: „Ovo me čini sretnim i smatram da mladim obiteljima, ono što im dajemo ima vrijednost i korist“

Gradonačelnik Lepoglave Marijan Škvarić u petak je u prostorijama čitaonice Gradske knjižnice Ivana Belostenca upriličio podjelu prigodnog dara roditeljima novorođene djece. Tom je prilikom istaknuo da je kao gradonačelnik prije svega odgovaran i vodi brigu o svome gradu.

-Sve one investicije i ciljeve koje smo si postavili, vjerujem da ćemo uspješno realizirati. To radimo za naše najmlađe, a naglasak nam je i na mladim obiteljima, da one ostanu na području grada Lepoglave, da imaju sve sadržaje koji im trebaju, konkretno da imaju krov nad glavom, da imaju radna mjesta i dodatne sadržaje društvenih aktivnosti koje imamo na području grada. Da bi omogućili obiteljima da ostanu na području Lepoglave, podržavamo ih, i to od rođenja pa sve do stjecanja radnih mjesta – kazao je Škvarić.

Dodao je kako su donijeli odluku da prilikom rođenja, prije svega mlade obitelji, roditelji i djeca, bespovratne potpore od strane Grada Lepoglave.

 -U odnosu na prošlu godinu te smo potpore povećali za sto posto i za prvo dijete dobiva se 400 eura, drugo dijete 550 eura, a za treće i više djece dobivaju preko 650 eura. Tu ima i poseban dodatak, ako to budu blizanci. Prošle godine smo ih imali, a imali smo i trojčeke, a oni će dobivati od 1500 do čak 2000 eura, ovisi o odluci mene kao gradonačelnika. Znam da to nije puno, da su troškovi rođenja djeteta itekako veći, ali neka to bude jedan mali znak pažnje -od srca, od mene kao gradonačelnika i svih nas – naglasio je gradonačelnik Lepoglave.

Vjeruje da će ih taj čin od Grada Lepoglave učiniti sretnima.

Sretan sam što je to ove godine, već druga grupa kojoj dodjeljujemo potpore. U prvoj grupi, u travnju smo darovali 20 djece, sada ih darujemo 24 i kada govorimo o prvih devet mjeseci, to je najviše djece do sad, a nadamo se da ćemo ih do kraja godine imati još i više. To je ono što me čini sretnim i smatram da  mladim obiteljima, ono što im dajemo ima za njih vrijednost i korist – govori gradonačelnik.

Gradonačelnik se nadovezao i na djecu u vrtiću i školi.

-Samo da napomenem da su sva djeca s područja grada Lepoglave upisana u dječji vrtić i nema liste čekanja. Djecu će na školskim klupama dočekati besplatni udžbenici i radne bilježnice koje je sufinancirao grad. Sufinanciramo sve izvannastavne aktivnosti, ulažemo u produženi boravak, studentima dajemo stipendije. Dajmo potpore mladim obiteljima, OPG-ovima, turizmu i činimo sve da život učinimo kvalitetnim i boljim – zaključuje Škvarić. 

i.belosevic/sjever.hr 02.09.2023.

Input your search keywords and press Enter.