Now Reading:
Zagrebačka županija gradovima i općinama dodijelila bespovratnih 2,6 milijuna eura za realizaciju stotinjak projekata
Full Article 2 minutes read

Zagrebačka županija gradovima i općinama dodijelila bespovratnih 2,6 milijuna eura za realizaciju stotinjak projekata

Zagrebačka županija dodijelila je gradovima i općinama sa svog područja 2,6 milijuna eura bespovratnih sredstava za realizaciju 99 projekta u prometu i komunalnoj infrastrukturi, opremanje poduzetničkih zona, financiranje EU projekata te razvoj infrastrukture u ruralnim područjima.

Župan Stjepan Kožić ugovore je uručio gradonačelniku Grada Vrbovca Denisu Kralju te načelniku Općine Bedenica Slavku Cvrlji. Ostali ugovori dostavit će se gradovima i općinama, a sva sredstva su dodijeljena temeljem javnih poziva.

Od spomenutih 2,6 milijuna eura, najviše sredstava odnosno 1.152.400,00 eura osigurano je za izgradnju prometne i komunalne infrastrukture za 32 projekata. Za 38 projekata u gospodarstvu osigurano je 773.837,09 eura od čega 270.000 eura za opremanje poduzetničkih zona te 503.837,09 za sufinanciranje EU projekata. S ciljem gradnje i uređenja infrastrukture na ruralnom području dodijeljeno je 663.614,00 eura za 29 projekata.

Župan Kožić zahvalio je gradovima i općinama koji osmišljavaju projekte i prijavljuju ih na javne pozive Zagrebačke županije.

-Zahvaljujući kvalitetnoj suradnji između gradova, općina i Županije do sada su realizirani brojni projekti, a ovih 2,6 milijuna eura konkretan je nastavak te suradnje s ciljem podizanja kvalitete života i ravnomjernog razvoja cijele županije – istaknuo je Kožić.

-Značajna sredstva ulažu se godinama, a svaki uloženi euro se višestruko vraća – kazao je Kožić podsjetivši na 20 godina kontinuiranog ulaganja u razvoj poduzetničkih zona u Zagrebačkoj županiji u kojima danas posluju mnogobrojne domaće i strane kompanije koje su generator razvoja cijele županije.

-S ponosom možemo istaknuti da su poduzetnici Zagrebačke županije u 2022. godini bili drugi najuspješniji u zemlji po ukupnim prihodima i prosječnoj neto plaći. Zahvaljujući njima proračun Zagrebačke županije kontinuirano raste, a mi onda možemo dati podršku kroz različite vrste potpora poduzetnicima, obrtnicima, poljoprivrednicima, udrugama civilnog društva, vatrogascima, te gradovima i općinama. U ovoj godini radi se o rekordnom iznosu od 12,8 milijuna eura – zaključio je Kožić.

Gradu Vrbovcu dodijeljeno je ukupno 90.000 eura, a Općini Bedenica 102.142,09 eura.

sjever.hr/zagrebacka-zupanija.hr
01.09.2023.

Input your search keywords and press Enter.