Now Reading:
U Lepoglavi dodijeljene potpore gospodarstvenicima – Škvarić: “Uvijek ćemo voditi računa da im budemo na usluzi”
Full Article 2 minutes read

U Lepoglavi dodijeljene potpore gospodarstvenicima – Škvarić: “Uvijek ćemo voditi računa da im budemo na usluzi”

Gospodarstvenici s područja Grada Lepoglave, potpisali su ugovor za dodjelu potpora male vrijednosti za poticanje razvoja malog gospodarstva za 2023. godinu. Potporu je dobilo 17 gospodarstvenika, u iznosu od 2 tisuće eura po gospodarstvu.

Gradonačelnik Grada Lepoglave, Marijan Škvarić, istaknuo je kako je bitno da bespovratnim sredstvima mogu itekako pomoći gospodarstvenicima u njihovom daljnjem radu i aktivnostima.   

-Raspisali smo Natječaj i dobili 17 gospodarstvenika koji će potpisati ugovor. Javilo ih se puno više, ali nažalost, sredstva koje smo predvidjeli nisu bila dovoljna – rekao je Škvarić te dodao kako će iduće godine još povećati kvotu.   

Napomenuo je kako su gospodarstvenici morali priložiti račune od unazad godinu dana, za sve one investicije koje su proveli na području Grada Lepoglave, kao što je kupnja sirovina ili strojeva. 

-Na temelju tih računa, Grad im maksimalno, bespovratno daje 15 tisuća kuna, odnosno 2 tisuće eura – kazao je gradonačelnik Škvarić.  

Izrazio je zadovoljstvo što su gospodarstvenici prepoznali program te da ima sve više zainteresiranih.  

-Skoro stotinjak gospodarstvenika u ovih nekoliko godina, na stotinjak tisuća eura koliko smo dali i ulagali u gospodarstvenike, tu prije svega govorim o malim gospodarstvenicima, da smo im itekako pomogli da održe svoja poduzeća – izjavio je gradonačelnik

Osvrnuo se i na nova zapošljava, što je za Grad Lepoglavu izrazito bitno s obzirom da bilježe minimalni broj nezaposlenih osoba.  

-Kada govorimo o zapošljavanju, po zadnjoj evidenciji na području Grada Lepoglave imamo nešto manje od sto nezaposlenih ljudi, ali to su ljudi koji su teže zaposlivi, starije životne dobi. Može se reći kako svi na području Grada Lepoglave koji imaju mogućnosti i uvjete si mogu naći posao. Razvoj gospodarstva nam je itekako bitan i Grad Lepoglava će uvijek voditi računa da bude na usluzi svojim gospodarstvenicima – zaključio je Škvarić.

m.šparavec/sjever.hr
Foto: sjever.hr
01.09.2023.

Input your search keywords and press Enter.