Now Reading:
Namjeravate li provesti vikend na otvorenome, prepreka nema – evo što nam najavljuju prognostičari
Full Article 2 minutes read

Namjeravate li provesti vikend na otvorenome, prepreka nema – evo što nam najavljuju prognostičari

Ako ste planirali provesti vikend negdje vani, a događanja ima puno na sjeveru Hrvatske, pa i šire, vrijeme vas u tome neće spriječiti. Naime, kiše nema na vidiku, a temperature će biti ugodne, nekima možda čak i previsoke.

Prognoza za petak

Većinom sunčano, ujutro u unutrašnjosti ponegdje magla, najavljuju iz DHMZ-a. Mjestimični pljuskovi ujutro mogući su na dijelu sjevernog Jadrana, a poslijepodne u unutrašnjosti.
Vjetar većinom slab. Na Jadranu ujutro slaba do umjerena bura, a danju jugozapadnjak i sjeverozapadnjak, na sjeveru i jugoistočnjak.

Najniža jutarnja temperatura između 10 i 15, na Jadranu od 15 do 20 °C. Najviša dnevna temperatura između 23 i 28 °C.

Biometeorološka prognoza za petak

Uz stabilne atmosferske uvjete nad područjem cijele zemlje biometeorološke prilike će posvuda biti povoljne. Sunčano vrijeme i ne previsoke temperature doprinijet će dobroj koncentraciji, a mnoge će motivirati i za boravak na otvorenom što će pozitivno utjecati na njihovo raspoloženje. Pojačane zdravstvene tegobe uzrokovane vremenom ne bi trebali osjećati ni kronični bolesnici.

Vrijeme u subotu i nedjelju

Djelomice i pretežno sunčano, uglavnom stabilno, Vjetar slab, u ponedjeljak umjeren sjeverni i sjeveroistočni. Na Jadranu umjeren jugozapadni i sjeverozapadni, ujutro prolazno burin, a u ponedjeljak će zapuhati jaka bura. Temperatura zraka u porastu, vrlo toplo i vruće.

sjever.hr/meteo.hr
01.09.2023.

Input your search keywords and press Enter.