Now Reading:
Gradonačelnik Kolarek odlučio: I ove ćemo godine našim učenicima i njihovim roditeljima financijski olakšati ulazak u novu školsku godinu
Full Article 2 minutes read

Gradonačelnik Kolarek odlučio: I ove ćemo godine našim učenicima i njihovim roditeljima financijski olakšati ulazak u novu školsku godinu

Kao i početkom svake školske godine, sa željom da olakša ulazak u novu školsku godinu, gradonačelnik Grada Preloga Ljubomir Kolarek, donio je nekoliko odluka kojima će se svim osnovnoškolcima i srednjoškolcima s područja Preloga pomoći u nabavci radnih bilježnica za novu školsku godinu.

Gradonačelnik Grada Preloga Ljubomir Kolarek tako je donio Odluku o sufinanciranju cijene školskih udžbenika za školsku godinu 2023./2024. za učenike srednjih škola socijalno ugroženih obitelji s područja Grada Preloga, koji članovi kućanstva nisu korisnici zajamčene minimalne naknade, sukladno propisu kojim se uređuje područje socijalne skrbi, Odluku o sufinanciranju cijene drugih obrazovnih materijala za učenike s teškoćama u razvoju, Odluku o sufinanciranju cijene drugih obrazovnih materijala za učenike iz jednoroditeljskih obitelji i Odluku o jednokratnoj pomoći svim učenicima s prebivalištem na području Grada Preloga za potrebe nabave radnih bilježnica za školsku godinu 2023./2024.

Školski udžbenici će se sufinancirati učenicima, članovima socijalno ugroženih obitelji čiji mjesečni prihod po članu kućanstva iznosi do 160,00 EUR. Ono pak u što će biti uključeno najviše roditelja je jednokratna pomoć za nabavku radnih bilježnica za sve učenike sa prebivalištem na području Grada Preloga, koja iznosi 35 eura za učenike osnovnih, odnosno 50 eura za učenike srednjih škola. Pozivaju se roditelji da podnesu zahtjev i potrebnu dokumentaciju do 15. rujna 2023. godine.

Sve ostale informacije pronaći ćete na internetskoj stranici Grada Preloga.

foto: ilustracija (arhiva)
sjever.hr/prelog.hr
01.09.2023.

Input your search keywords and press Enter.