Now Reading:
U Međimurju se naveliko radi! Potpisan ugovor vrijedan 774 tisuće eura za rekonstrukciju prometnice i izgradnju biciklističke trake
Full Article 3 minutes read

U Međimurju se naveliko radi! Potpisan ugovor vrijedan 774 tisuće eura za rekonstrukciju prometnice i izgradnju biciklističke trake

Kod prostorija Društvenog doma Gardinovec potpisan je Ugovor o izvođenju radova na rekonstrukciji ceste i izgradnji biciklističkih traka na relaciji Belica-Gardinovec. Radi se o rekonstrukciji ukupno 2.222 metra ukupne vrijednosti 774 tisuće eura, odnosno nešto više od 5 milijuna kuna!

Uz ravnateljicu Županijske uprave za ceste Međimurske županije Đurđicu Hamer, potpisivanju je nazočio župan Međimurske županije Matija Posavec.

-Kad smo prije nekoliko mjeseci predstavili jedan obimni investicijski ciklus u cestogradnji na županijskim cestama Međimurske županije, tada smo predstavili koji su projekti i koje su dionice obnovljene, iznijeli njihove iznose te na kraju poručili “Tu ne stajemo, nego nastavljamo dalje!” – uvodno je započeo župan Posavec i dodao kako je ova rekonstrukcija logičan nastavak investicija ŽUC-a na županijskim cestama Međimurske županije.

Naglasio je župan kako ova rekonstrukcija nije važna samo za Općinu Belica, već i za sve stanovnike Međimurja koji koriste tu dionicu ceste.

-Riječ je o dionici koja je prema broju vozila i svih onih koji koriste tu prometnicu bila takva da ju je potrebno rekonstruirati. Ovo je jedan u nizu projekata kojima održavamo i Općinu Belica, ali i jedan u nizu projekata cestogradnje – rekao je župan i najavio 11. rujan kao datum otvaranja ponuda za javni natječaj za izgradnju brze ceste Čakovec-Varaždin.

Prilikom potpisivanja, poručeno je kako bi radovi trebali početi sredinom rujna, a završetak se planira krajem prve polovice sljedeće godine.

-Važno nam je ulaganje u prometnu infrastrukturu, važno nam je ulaganje u ceste. Ne samo da ovakva ulaganja jamče sigurnost u prometu, nego jamče i brža putovanja. Nadam se da će radovi biti kvalitetni, na vrijeme i da ćemo se uskoro veseliti otvorenju i završetku još jednog projekta – zaključio je Posavec.

Ravnateljica ŽUC-a Hamer rekla je kako se radi o važnoj prometnici s vrlo gustim prometom. Za sami projekt, koji predviđa rekonstrukciju dijela cesta i izgradnju biciklističke staze od Belice do Gardinovca, je rekla da je u ovom trenutku to financijski najveći projekt ŽUC-a za ovu godinu.

-Postojeća prometnica, na kojoj je kako vidimo gust promet, varira u širini od 5,5 do 7 metara. Ovom investicijom ćemo rekonstruirati kolnik, proširiti cestu te sa biciklističkim trakama doći do širine od 9 metara – pojasnila je tehničke karakteristike Hamer. Ovim radovima povećat će se sigurnost svih sudionika u prometu, a posebice najranjivijih skupina. Uz spomenute radove napravit će se i sustav odvodnje oborinske vode.

Načelnik Zvonimir Taradi zadovoljan ovim projektom zahvalio se svima koji su doprinijeli da sam projekt krene i nada se što bržoj realizaciji odnosno dovršetku radova. Općina sufinancira projekt s 50 posto iznosa.

mdjak/sjever.hr
31.08.2023.

Input your search keywords and press Enter.