Now Reading:
Premijer Plenković ponovo u Varaždinskoj županiji – za to ima bar dva dobra razloga!
Full Article 2 minutes read

Premijer Plenković ponovo u Varaždinskoj županiji – za to ima bar dva dobra razloga!

U petak, 1. rujna 2023. godine, s početkom u 17 sati na saniranom odlagalištu Čret održat će se svečana sjednica Gradskog vijeća Grada Novog Marofa koja će okupiti veliki broj uzvanika, ali i mještana. Razlog nesvakidašnjoj i neuobičajenoj lokaciji su dva velika, za Grad Novi Marof povijesna projekta o kojima su govorile generacije.

-U ovoj posebnoj prigodi, imamo čast proslaviti uspješno završene višemilijunske projekte koji su obogatili naš grad, a riječ je o dva vrlo važna, velika i uspješna projekta. Prvi od njih je sanacija odlagališta Čret vrijednosti oko 17,5 milijuna kuna, a Grad Novi Marof osigurao je od resornog ministarstva bespovratnih 13,3 milijuna kuna – rekao je gradonačelnik Novog Marofa Siniša Jenkač.
Upravo kada mnoge sredine u Hrvatskoj imaju velike probleme sa zbrinjavanjem otpada i rješavanjem postojećih odlagališta, Grad Novi Marof riješio je veliki problem, ne samo u ovom trenutku, već za generacije koje dolaze.

Drugi veliki projekt, možda i najveći u posljednjih 30-ak godina na cestama sjeverozapadne Hrvatske, je izgradnja i otvorenje istočne obilaznice grada Novog Marofa. Nakon dvije godine intenzivnih radova, istočna obilaznica puštena je u promet, a investicija je to Hrvatskih cesta veća od 18 milijuna eura.

-Ovako veliku investiciju, ne samo po vrijednosti, već i po značaju za naš grad i mještane, moramo obilježiti svi zajedno. To je nešto o čemu su brojne generacije sanjale, mnogi su najavljivali da će to riješiti, a sada smo to napravili i taj veliki projekt sada je stvarnost – kazao je Jenkač.

Važnost ovih dvaju događaja potvrđuje i činjenica da su dolazak na svečanu sjednicu Gradskog vijeća najavili predsjednik Vlade Republike Hrvatske, Andrej Plenković te potpredsjednik Vlade, ministar mora, prometa i infrastrukture Oleg Butković. Na svečanu sjednicu stići će i predsjednik uprave Hrvatskih cesta Josip Škorić. Svoj dolazak najavila je i nekolicina državnih tajnika, više saborskih zastupnika te 30-ak gradonačelnika i načelnika s područja sa sjevera Hrvatske.

Ovim putem Grad Novi Marof poziva sve mještane da se u što većem broju pridruže svečanosti.

-Vaša prisutnost bila bi nam izuzetna čast dok se prisjećamo napretka koji smo postigli, ali i razmišljamo i radimo s ciljem daljnjeg razvoja našeg Novog Marofa – poručio je gradonačelnik Jenkač.

sjever.hr
31.08.2023.

Input your search keywords and press Enter.