Now Reading:
Premijer Plenković ponovo u Varaždinskoj županiji – za to ima bar dva dobra razloga!
Full Article 2 minutes read

Premijer Plenković ponovo u Varaždinskoj županiji – za to ima bar dva dobra razloga!

U petak, 1. rujna 2023. godine, s početkom u 17 sati na saniranom odlagalištu Čret održat će se svečana sjednica Gradskog vijeća Grada Novog Marofa koja će okupiti veliki broj uzvanika, ali i mještana. Razlog nesvakidašnjoj i neuobičajenoj lokaciji su dva velika, za Grad Novi Marof povijesna projekta o kojima su govorile generacije.

-U ovoj posebnoj prigodi, imamo čast proslaviti uspješno završene višemilijunske projekte koji su obogatili naš grad, a riječ je o dva vrlo važna, velika i uspješna projekta. Prvi od njih je sanacija odlagališta Čret vrijednosti oko 17,5 milijuna kuna, a Grad Novi Marof osigurao je od resornog ministarstva bespovratnih 13,3 milijuna kuna – rekao je gradonačelnik Novog Marofa Siniša Jenkač.
Upravo kada mnoge sredine u Hrvatskoj imaju velike probleme sa zbrinjavanjem otpada i rješavanjem postojećih odlagališta, Grad Novi Marof riješio je veliki problem, ne samo u ovom trenutku, već za generacije koje dolaze.

Drugi veliki projekt, možda i najveći u posljednjih 30-ak godina na cestama sjeverozapadne Hrvatske, je izgradnja i otvorenje istočne obilaznice grada Novog Marofa. Nakon dvije godine intenzivnih radova, istočna obilaznica puštena je u promet, a investicija je to Hrvatskih cesta veća od 18 milijuna eura.

-Ovako veliku investiciju, ne samo po vrijednosti, već i po značaju za naš grad i mještane, moramo obilježiti svi zajedno. To je nešto o čemu su brojne generacije sanjale, mnogi su najavljivali da će to riješiti, a sada smo to napravili i taj veliki projekt sada je stvarnost – kazao je Jenkač.

Važnost ovih dvaju događaja potvrđuje i činjenica da su dolazak na svečanu sjednicu Gradskog vijeća najavili predsjednik Vlade Republike Hrvatske, Andrej Plenković te potpredsjednik Vlade, ministar mora, prometa i infrastrukture Oleg Butković. Na svečanu sjednicu stići će i predsjednik uprave Hrvatskih cesta Josip Škorić. Svoj dolazak najavila je i nekolicina državnih tajnika, više saborskih zastupnika te 30-ak gradonačelnika i načelnika s područja sa sjevera Hrvatske.

Ovim putem Grad Novi Marof poziva sve mještane da se u što većem broju pridruže svečanosti.

-Vaša prisutnost bila bi nam izuzetna čast dok se prisjećamo napretka koji smo postigli, ali i razmišljamo i radimo s ciljem daljnjeg razvoja našeg Novog Marofa – poručio je gradonačelnik Jenkač.

sjever.hr
31.08.2023.

Input your search keywords and press Enter.

Prijavite se za primanje prvih

regionalnih digitalnih novina

Uspješno ste se prijavili!

Došlo je do pogreške prilikom pokušaja slanja vašeg zahtjeva. Molim pokušajte ponovno.

Slanjem podataka suglasni ste s Uvjetima korištenja, specifičnim svrhama korištenja i vašim pravima.