Now Reading:
Počeo tradicionalni Ludbreški sejem: U ponudi nema čega nema, a ima i mnogo posjetitelja
Full Article 3 minutes read

Počeo tradicionalni Ludbreški sejem: U ponudi nema čega nema, a ima i mnogo posjetitelja

Jedan od najistaknutijih događaja tijekom Deset dana ludbreške Svete Nedjelje je tradicionalni ‘Ludbreški sejem’, koji već 30 godina okuplja mjesne poduzetnike, stvarajući prilike za poslovanje, povezivanje poslovnih suradnika i poticanje rasta poduzetničkih sposobnosti među lokalnim poduzetnicima i obrtnicima.

Na tradicionalnom i uvijek dobro posjećenom ‘Sejmu’ i ovoga puta prodaju se različiti proizvodi kao što su suveniri, ručni radovi, dječja oprema, knjige, cvijeće, kožna galanterija, proizvodi od meda, kupinovo vino, ljekovito bilje, bučino ulje, poljoprivredna mehanizacija, kovani alati, inox proizvodi i mnogi drugi.

Ludbreški gradonačelnik Dubravko Bilić zadovoljan odazivom posjetitelja naglasio je kako se nada da će svi izlagači koji su došli uspjeti prodati svoje proizvode i sklopiti nove poslove.

-Ludbreški sejem važan je dio naše najveće manifestacije, a svakako je pohvalno da okuplja sve više izlagača. Sveta nedjelja je proštenje, a uz proštenje oduvijek ide i sajmovanje i dio je to naše tradicije. Prostor na trgu rezerviran je za naše dugogodišnje izlagače i obrtnike ne samo iz Ludbrega već iz cijele Hrvatske i nadam se da će i oni ostvariti ono zbog čega su došli ovdje, a to su prodaja i poslovna suradnja. Nakon nekoliko pandemijskih godina kroz koje smo ipak uspjeli održati ovu tradiciju, ove godine bilježimo porast broja izlagača – rekao je Bilić.

Direktorica Turističke zajednice područja Centar svijeta, Petra Međimurec istaknula je kako je ludbreška Sveta nedjelja specifična manifestacija koja svake godine okuplja sve veći broj posjetitelja, kako hodočasnika tako i onih usmjerenih na svjetovne i poduzetničke sadržaje.

-U kojem god spektru gledamo, ovo je naša najznačajnija manifestacija pa tako i u turističkom smislu, Kroz “Ludbreški sejem” orijentirani smo na obrtnike, poduzetnike, a naravno najveći naglasak je na naše lokalne – istaknula je Međimurec.

Na “Ludbreškom sejmu” redovito se predstavlja OPG Mirko Lastavec iz Hrastovskog.
-Imamo bučino ulje, hajdinsku kašu, brašna, lješnjake i orahe. Za nas koji se bavimo poljoprivredom ovo je prilično izazovna godina, bilo je puno tuče i drago nam je što postoje ovakvi sajmovi na kojima uspijemo plasirati svoje proizvode. Veseli i odaziv posjetitelja tako da vjerujem da će za nas izlagače ovo biti uspješna četiri dana – kazao je Lastavec.

Posjetitelji mogu obići i izložbu lepoglavske čipke Nevenke Špoljarić te izložbu izabranih radova natječaja ‘Vrelo nadahnuća’ na koji se ove godine javilo čak 50 autora s oko 90 radova iz cijele Hrvatske, od Osijeka do Dubrovnika, pa i iz susjedne Srbije.

Početkom ‘Ludbreškog sejma’ započinju i veliki koncerti, pa će se tako kroz naredna tri dana posjetitelji moći zabaviti uz Juricu Pađena i Aerodrom, Tonija Cetinskog, Coloniu, Karmu i ET.

m.šparavec/sjever.hr
31.08.2023.

Input your search keywords and press Enter.

Prijavite se za primanje prvih

regionalnih digitalnih novina

Uspješno ste se prijavili!

Došlo je do pogreške prilikom pokušaja slanja vašeg zahtjeva. Molim pokušajte ponovno.

Slanjem podataka suglasni ste s Uvjetima korištenja, specifičnim svrhama korištenja i vašim pravima.