Now Reading:
„Koncert pod zvijezdama” oduševio klanječku publiku, u glazbi uživali i gradonačelnik Brlek i zamjenica župana Petek
Full Article 2 minutes read

„Koncert pod zvijezdama” oduševio klanječku publiku, u glazbi uživali i gradonačelnik Brlek i zamjenica župana Petek

Još jednu čarobnu glazbenu priču svojoj vjernoj klanječkoj publici i posjetiteljima koji ne propuštaju ovaj prekrasan glazbeni događaj Klanjcu i to gotovo dvosatnim koncertom održanim u srijedu 30. kolovoza ispričali su Lucija Jelušić Šimatović, naš poznati bariton Ivan Šimatović, Vokalni kvartet Sweet Harmony (Lucija Jelušić, Ana Barić, Manuela i Daniela Budišćak) uz instrumentalnu pratnju Ognjena Gravore, Lucije Kovačić, Ane Barić i Roberta Pajića.

Za ovogodišnji, treći po redu Koncert pod zvijezdama u okviru Klanječkog kulturnog ljeta, ovi fenomenalni glazbenici odabrali su filmsku glazbu.

Iako postoji svojevrsni žal što je i drugu godinu zaredom zbog kiše ovom koncertu nedostajao u parku, velika platana i mjesečina, već s prvim songovima iz filmova koje smo voljeli, publika je zaboravila da je u gradskoj dvorani i uistinu se činilo da su pod zvijezdama.

Želja glazbenika bila je odvesti posjetitelje na putovanje svijetom filmske glazbe i uz filmske isječke prisjetiti ih na neke od najpoznatijih skladbi od početaka zvučnog filma pa sve do današnjih dana, a sudeći po reakcijama publike, aplauzu i glasnim uzvicima odobravanja koji su se mogli čuti u dvorani gotovo nakon svake izvedbe, u tome su u potpunosti i uspjeli.
Vrijeme je proletjele u trenu uz vrlo atraktivne i svima dobro poznate songove poput Lollipopa, Thats amore, Que sera sera, Moon river, Parla piu piano, I will always love you, …, a zahvaljujući izvanrednim vokalnim, ali instrumentalnim izvedbama, publika se prijjetila i glazbe koja je obilježila domaći film i televizijske serije.

Među brojnom publikom bili su zamjenica župana Krapinsko-zagorske županije Jasna Petek i gradonačelnik Klanjca Zlatko Brlek.

Izvrsnu organizaciju i glazbenu produkciju koncerta “Film i glazba” i ove je godine potpisao Glazbeno-plesni studio Ritam, Dubravke i Alena Jelušića, uz podršku pokrovitelja koncerta Krapinsko-zagorska županije, Grada Klanjca, Turističke zajednica Biser Zagorja i Kulturnog centra Klanjec.

sjever.hr/klanjec.hr
31.08.2023.

Input your search keywords and press Enter.