Now Reading:
Dvojica policajaca u Lici silovali 33-godišnjakinju u autu? Obojica dugo rade u sustavu policije
Full Article 3 minutes read

Dvojica policajaca u Lici silovali 33-godišnjakinju u autu? Obojica dugo rade u sustavu policije

Dva policajca sumnjiče se da su ženu silovali u autu. Jedan je bio na dužnosti, a drugi nije. Uhitili su ih i kazneno prijavili. MUP je objavio kako najoštrije osuđuje bilo kakav oblik zlostavljanja žena, piše Jutarnji list.

Služba kriminalističke policije Policijske uprave ličko-senjske dovršila je kriminalističko istraživanje nad dvojicom policijskih službenika Policijske uprave ličko-senjske zbog postojanja osnovane sumnje da su počinili kazneno djelo protiv spolne slobode na štetu jedne ženske osobe. 

Kako doznaje Jutarnji list, dvojica policajaca sumnjiče se za kazneno djelo silovanja 33-godišnje žene. Gnjusni čin se dogodio u automobilu, a prema provjerenim informacijama, oba policajca su starija od žrtve i dugo su u sustavu policije, jedan preko 10 godina, a drugi preko 20 godina. 

Stariji policajac je u vrijeme zločina bio u službi, a drugi nije. Sve se dogodilo unazad par tjedana i žrtva je odmah skupila hrabrost te seksualni zločin prijavila policiji. Policiji nije dugo trebalo da prikupi sve potrebne dokaze za osnovanu sumnji nakon čega su policajci uhićeni i kriminalistički obrađeni. 

Policijski suspendirani dvojac je po dovršetku kriminalističkog istraživanja predan pritvorskom nadzorniku PU ličko senjske uz kaznenu prijavu nadležnom tužiteljstvu. Dalje će o njihovoj sudbini odlučivati tužiteljstvo koje ih treba ispitati i potom odlučiti hoće li za njih, od dežurnog suca istrage, zatražiti određivanje jednomjesečnog istražnog zatvora ili će ih se pustiti da se u daljnjem tijeku postupka brane sa slobode. 

O kaznenim djelima seksualnog karaktera MUP inače ne izvještava javnost, međutim, u ovom su slučaju u dvije rečenice doslovno odlučiti priopćiti o događaju dajući do znanja da nitko nije zaštićen unutar njihova sustava. 

– Više informacija o navedenom događaju, odnosno kriminalističkom istraživanju, nismo u mogućnosti objaviti, a sve s ciljem zaštite žrtve kaznenog djela od sekundarne viktimizacije. Zbog sumnje da su počinili težu povredu službene dužnosti, provodi se postupak utvrđivanja njihove disciplinske odgovornosti te će danas biti udaljeni s dužnosti. Iako su počinitelji uhićeni i protiv njih je podnijeta kaznena prijava, ovakvim izoliranim ponašanjem pojedinaca nanijeta je ogromna šteta svim pripadnicama i pripadnicima policije koji profesionalno i odgovorno obavljaju svoj posao na dobrobit svih naših sugrađana – naglašavaju iz Ličko-senjske policijske uprave. 

Pritom napominju i da Ministarstvo unutarnjih poslova, kao i Policijska uprava ličko-senjska, imaju nultu stopu tolerancije na bilo koji oblik zlostavljanja žena te ovakvo ponašanje najoštrije osuđuju. 

– Donekle nas umiruje činjenica da je žrtva zadržala povjerenje u policiju i slučaj prijavila upravo Policijskoj upravi ličko-senjskoj, nakon čega su provedene sve potrebne mjere i radnje kriminalističkog istraživanja – zaključuju iz policije

sjever.hr/jutarnji.hr
Foto: arhiva
31.08.2023.

Input your search keywords and press Enter.