Now Reading:
Gradonačelnik Kolarek ugostio Vatrene zmajčeke, međunarodne prvake Sportskih igara mladih
Full Article 1 minutes read

Gradonačelnik Kolarek ugostio Vatrene zmajčeke, međunarodne prvake Sportskih igara mladih

Ekipa Vatrenih zmajčeka iz Preloga osvojila je naslov međunarodnih prvaka ovogodišnjih Sportskih igara mladih, a na uspjehu im je čestitao i gradonačelnik Ljubomir Kolarek.

Međunarodna završnica Sportskih igara mladih održana je u Splitu, od 21. do 26. kolovoza 2023. godine, a do naslova pobjednika ekipa Vatrenih zmajčeka stigla je pobjedama protiv ekipa iz Srbije i Bosne i Hercegovine.

Graničar je posebno popularna disciplina jer kroz natjecanja miješanih ekipa dječaka i djevojčica promiče inkluziju, jednakost i toleranciju. Vatreni zmajčeki treći put za redom su međunarodni prvaci u graničaru, Ekipu Vatrenih zmajčeka činili su: Borna Bukal, Zara Golubić, Riano Kečkeš, Gabriel Madić, Klara Markati, Lovro Markati, Martina Sabol, Adrian Švenda, Lara Slamek, Dorian Zadravec, a vodila ih je i ovoga puta razrednica Silvija Hajdinjak Kosec, dok je u njihovoj pratnji bila i Helena Kosec.

Sve njih gradonačelnik je ugostio u prostoru Gradske vijećnice. Počastio ih je malim slatkim poklonima, a nije izostao ni najdraži poklon, sladoled. Gradonačelnik Kolarek zaželio je da i sljedećih godina Grad Prelog ima svoje, jednako uspješne predstavnike, na završnici Sportskih igara mladih.

sjever.hr/prelog.hr
30.08.2023.

Input your search keywords and press Enter.