Now Reading:
Varaždin će treći put biti domaćin središnjeg obilježavanja Dana sjećanja na nestale osobe u Domovinskom ratu – donosimo detalje
Full Article 2 minutes read

Varaždin će treći put biti domaćin središnjeg obilježavanja Dana sjećanja na nestale osobe u Domovinskom ratu – donosimo detalje

Svake se godine 30. kolovoza obilježava Međunarodni dan nestalih osoba, a Odlukom Hrvatskog sabora, od 2019.godine taj se dan obilježava i kao Dan sjećanja na nestale osobe u Domovinskom ratu.

Ovogodišnje središnje obilježavanje odvijat će se po treći put u Varaždinu, u organizaciji Saveza udruga obitelji zatočenih i nestalih hrvatskih hrvatskih branitelja s partnerima; Zajednicom udruga hrvatskih civilnih stradalnika Domovinskog rata i Udrugom djece poginulih i nestalih hrvatskih branitelja tre s Udrugom obitelji zatočenih i nestalih branitelja Varaždinske županije kao suorganizatorom.

Na svečanom obilježavanju koje će se održati 30. kolovoza na Kapucinskom trgu bit će prisutni članovi udruga koje okupljaju obitelji nestalih hrvatskih branitelja i civila s područja cijele RH, predstavnici institucija RH, lokalne uprave i samouprave, braniteljskih udruga i drugih organizacija, a obilježavanje će se održati uz pokroviteljstvo Ministarstva hrvatskih branitelja, potporu i domaćinstvo Varaždinske županije i Grada Varaždina te potporu Hrvatskog Crvenog križa.

Program će početi u 9 sati polaganjem vijenaca kod Križa branitelja na varaždinskom Gradskom groblju, a sat kasnije u katedrala Uznesenja Blažene Djevice Marije na nebo služit će se sveta misa za sve poginule, ubijene, nestale hrvatske branitelje i civilne žrtve Domovinskog rata. Misu će predvoditi biskup Bože Radoš.

Svečani program obilježavanja započet će u 11.30 na Kapucinskom trgu, na kojem će se od 10 do 17 upriličiti prezentacija aktivnosti, rada i opreme iz djelokruga rada Uprave za zatočene i nestale Ministarstva hrvatskih branitelja.

a.kučić/sjever.hr
29.08.2023.

Input your search keywords and press Enter.

Prijavite se za primanje prvih

regionalnih digitalnih novina

Uspješno ste se prijavili!

Došlo je do pogreške prilikom pokušaja slanja vašeg zahtjeva. Molim pokušajte ponovno.

Slanjem podataka suglasni ste s Uvjetima korištenja, specifičnim svrhama korištenja i vašim pravima.