Now Reading:
Međunarodni rukometni turnir Pozoj handball cup okupio igrače iz šest država – evo tko su pobjednici
Full Article 2 minutes read

Međunarodni rukometni turnir Pozoj handball cup okupio igrače iz šest država – evo tko su pobjednici

U Sportskoj dvorani Graditeljske škole Čakovec, u nedjelju je završen treći Međunarodni rukometni turnir Pozoj handball cup. Treće izdanje turnira namijenjenog djevojčicama i dječacima od 10 do 17 godina okupilo je više od 1500 mladih sportaša u 90-ak ekipa iz šest zemalja –  Hrvatske, Mađarske, Austrije, Slovačke, Poljske te Bosne i Hercegovine.

Naslov prvakinja u kategoriji djevojčica do 11 godina osvojile su rukometašice Ženskog rukometnog kluba Lokomotiva, pobijedivši domaće rukometašice Ženskog rukometnog kluba Zrinski rezultatom 8:3, dok je u muškoj kategoriji istog uzrasta najbolji bio RK Rudar. Među trinaestogodišnjacima slavile su rukometašice ŽRK Koka koje su u finalu bile bolje od ŽRK Zrinski, kao i Muški rukometni klub Kozala, savladavši austrijsku ekipu kluba HIB Handball iz Graza. Medalje zlatnog sjaja zasjale su oko vrata i petnaestogodišnjakinja RK Podravka koje su postigle jedan zgoditak više od ekipe MHK-a Bytča iz Slovačke. Utakmica neizvjesna do posljednje minute završila je rezultatom 21:20. U korist Muškog rukometnog kluba Sesvete i to sa šesnaest golova razlike završila je utakmica u istovjetnoj muškoj kategoriji između MRK-a Sesvete i Rukometnog kluba Ivančica. 

Najiščekivanija utakmica turnira zasigurno je bila ona u kategoriji djevojaka U-17. U finalu su se ponovo, kao i prošle godine, susrele ekipa Rukometnog kluba Dugopolje i HK Slovan Duslo iz Slovačke. U tzv. „repriznoj” utakmici Slovakinje su uspješno obranile naslov prvakinja, rezultatom 25:20.

U finalnoj utakmici najstarijih igrača turnira susrele su se dvije ekipe istog kluba – Muškog rukometnog kluba Sesvete. Uspješnija je bila ekipa MRK-a Sesvete 1, zaključivši utakmicu s četiri gola prednosti uz rezultat 28:24.

Tijekom četiri dana odigrano je više od 250 utakmica u šest sportskih objekata u Međimurju.

sjever.hr 29.08.2023.

Input your search keywords and press Enter.