Now Reading:
VREMENSKA PROGONZA: Oblaci, kiše, pljuskovi i grmljavine – stiže promjena vremena
Full Article 1 minutes read

VREMENSKA PROGONZA: Oblaci, kiše, pljuskovi i grmljavine – stiže promjena vremena

Jače naoblačenje s kišom, pljuskovima i grmljavinom zahvatit će već u noći i ujutro sjeverni i dio srednjeg Jadrana, potom će se širiti prema jugu te na zapadne kopnene predjele, a najkasnije, tek kasno popodne, doći će do Slavonije, javlja DHMZ.

Pritom je moguće i jače grmljavinsko nevrijeme. Vjetar slab i umjeren južni i jugozapadni, u sjevernim kopnenim krajevima kratkotrajno i sjeveroistočni. Najniža jutarnja temperatura od 16 do 21, a najviša dnevna većinom od 27 do 32 °C.

BIOMETEOROLOŠKA PROGNOZA

Biometeorološke prilike će u cijeloj zemlji biti nepovoljne. U zagrijanoj atmosferi, uz brze i velike promjene kao posljedice premještanja frontalnog sustava, meteoropati i kronični bolesnici mogu imati pojačane tegobe od kojih inače pate. Promjena će se najprije osjetiti u zapadnim predjelima a kasnije će zahvatiti i ostatak zemlje. Pad temperature zraka krajem dana, donijet će osvježenje a samim time i manje opterećenje za organizam u vidu toplinskog stresa. Kroničnim bolesnicima savjetujemo izbjegavati suvišne napore.

foto: arhiva
sjever.hr/meteo.hr
28.08.2023

Input your search keywords and press Enter.