Now Reading:
Općini Lobor iz Ministarstva regionalnog razvoja odobreno 59 tisuća eura za asfaltiranje nerazvrstanih cesta
Full Article 2 minutes read

Općini Lobor iz Ministarstva regionalnog razvoja odobreno 59 tisuća eura za asfaltiranje nerazvrstanih cesta

Nakon još jedne uspješne prijave projekta, Općini Lobor iz Ministarstva regionalnog razvoja i fondova Europske unije stiže 59 tisuća eura. Radi se o projektu asfaltiranja nerazvrstanih cesta kojega je Općina prijavila u sklopu Programa podrške brdsko-planinskim područjima.

Kako je istaknula načelnica Općine Lobor, Ljubica Jembrih, ovaj projekt samo je nastavak radova u Općini Lobor, kojih ove godine svakako nije nedostajalo.

-Ova godina zbilja nam je radna godina, pogotovo što se tiče prometne infrastrukture u koju smo samo ove godine uložili skoro 1,3 milijuna eura. Dio tih sredstava su bespovratna sredstva Fonda solidarnosti Europske unije, a radovi su se odnosili na sanaciju prometnica koje su stradala u petrinjskom potresu – pojasnila je načelnica Jembrih.

Dodala je kako je ovaj posljednji odobreni projekt asfaltiranja nerazvrstanih cesta samo dokaz da u Općini rade sposobni ljudi.

-Ovo je samo još jedan pokazatelj da u Općini imamo ljude koji znaju što rade. Ovo nije prvi, ali ni zadnji projekt koji je Općina prijavila i koji joj je odobren, a tako ćemo nastaviti i dalje. Ova sredstva svakako će nam pomoći u unaprjeđenju prometne infrastrukture na području općine, posebice zato što će olakšati promet, i ono najvažnije, još više osigurati sigurnu vožnju za sve naše mještane – poručila je načelnica Jembrih, te dodala kako zahvaljuje Ministarstvu i resornom ministru Šimi Erliću, kao i Vladi Republike Hrvatske na čelu s premijerom Plenkovićem, za dobro osmišljene programe za ruralna područja i razvoj ruralnih općina.

sjever.hr
28.08.2023.

Input your search keywords and press Enter.