Now Reading:
KUD Kaštel Pribislavec iz Međimurja obilježio 25. godišnjicu djelovanja – svečanosti nazočio i župan Posavec
Full Article 1 minutes read

KUD Kaštel Pribislavec iz Međimurja obilježio 25. godišnjicu djelovanja – svečanosti nazočio i župan Posavec

Članovi Kulturno-umjetničkog društva Kaštel Pribislavec, svojim su sumještanima i brojnim gostima priredili lijep program kojim su obilježili 25. godišnjicu djelovanja udruge. Od prvog do zadnjeg svi su entuzijastični zaljubljenici u baštinu rodnoga kraja koju više od dva desetljeća ponosno pronose i svijetom. 

U sklopu Dana općine Pribislavec, KUD se predstavio programom foklorne sekcije čiji su članovi izveli točke izvornog te koreografiranog foklora, a ženska vokalna sekcija izvela je nekoliko međimurskih popijevki. Tamburaši KUD-a Kaštel Pribislavec izvedbama su podsjetili na buket skladbi s nosača zvuka KUD-a, dok je dramska diletantska družina Kaštela publiku dodatno opustila i nasmijala kratkim scenskim komadima. 

Svečanosti je nazočio i župan Međimurske županije Matija Posavec te uputio čestitke članovima KUD-a na velikom jubilej te im zahvalio na predanosti 

-Naše nasljeđe iznimno nam je važno zbog čega i ulažemo velika sredstva u spomenike kulture i prezentaciju nematerijalne baštine. No, sve bi bilo uzalud da nema ljudi poput vas koji tu baštinu žive – rekao je Posavec.  

sjever.hr/medjimurska-zupanija.hr
Foto: medjimurska-zupanija.hr
27.08.2023.

Input your search keywords and press Enter.