Now Reading:
FOTO: Saša Višak i Josip Martinović pobjednici 21. natjecanja orača Koprivničko-križevačke županije
Full Article 2 minutes read

FOTO: Saša Višak i Josip Martinović pobjednici 21. natjecanja orača Koprivničko-križevačke županije

U organizaciji Udruge orača Koprivničko-križevačke županije te uz potporu Koprivničko-križevačke županije, Općine Koprivnički Ivanec i Hrvatske udruge za organizaciju natjecanja orača, kao i u partnerstvu s tvrtkom Podravka, danas je u poslovnoj zoni k.o. Koprivnički Ivanec održano 21. natjecanje orača Koprivničko-križevačke županije.

Podršku natjecateljima pružili su državni tajnik u Ministarstvu poljoprivrede Tugomir Majdak sa suradnicima, župan Darko Koren, županijski pročelnici Melita Ivančić i Marijan Štimac i mnogi načelnici te brojni posjetitelji.

Riječima podrške pridružio se i župan Darko Koren, koji je ujedno i otvorio natjecanje, kazavši kako je ovo tradicionalna županija manifestacija koja na najbolji mogući način promovira sektor poljoprivrede.

-Poljoprivredni sektor je u našoj Županiji iznimno važan i u kombinaciji s prehrambenom industrijom koju predvodi Podravka, vjerujem da je garancija uspješnog gospodarskog razvoja. Posebno čestitam natjecateljima koji će nam pokazati svoje vještine. Posebno nas veseli što smo županija koja je organizirala najviše ovakvih natjecanja i najviše puta pobjeđivala na natjecanjima – izjavio je Koren.

Ukupno je bilo 13 natjecatelja, i to u kategoriji plugova premetanjaka Josip Stankir, Igor Jakopović, Josip Pantelić, Marko Stanešić, Josip Martinović i Tomislav Nemec, a u kategoriji plugova ravnjaka Matija Konjačić (učenik Srednje gospodarske škole, ujedno i najmlađi natjecatelj), Saša Višak, Kristijan Sučić, Marijan Stanešić i Mladen Crnčić. U kategoriji oldtimera natjecali su se Blaž Tomijek i Mateo Rac.

U kategoriji pluga ravnjaka prvo mjesto je osvojio Saša Višak, drugo je mjesto pripalo Matiji Konjačiću, a treće Mladenu Crnčiću. U kategoriji pluga premetnjaka najbolji je bio Josip Martinović, drugi je bio Tomislav Nemec, a treće je mjesto zauzeo Josip Pantelić. U kategoriji oldtimera najbolji je bio Blaž Tomijek, a drugoplasnirani Mateo Rac.

foto: kckzz.hr
sjever.hr/kckzz.hr
26.08.2023.

Input your search keywords and press Enter.