Now Reading:
ZAGORCI OKUPIRAJU RIJEKU! Počinje jubilarno 10. izdanje “100% Zagorsko u Rijeci”
Full Article 2 minutes read

ZAGORCI OKUPIRAJU RIJEKU! Počinje jubilarno 10. izdanje “100% Zagorsko u Rijeci”

Krapinsko-zagorska županija desetu godinu zaredom organizira manifestacija „100% Zagorsko u Rijeci“, a dvodnevno predstavljanje najboljeg od Zagorja započinje danas.

100% Zagorsko je manifestacija prodajno – izložbenog karaktera na kojoj će biti izlagani poljoprivredni proizvodi uzgojeni na tradicijski, konvencionalni, integrirani i ekološki način te proizvodi tradicijskih obrta Krapinsko-zagorske županije. Izvorne proizvode Zagorja diljem riječkog Korza predstavljat će 50 poljoprivrednih proizvođača, uz obrtnike, tvrtke, toplice, agroturizme te hotele.

Na riječkom korzu zagorski izlagači uvijek su lijepo prihvaćeni i od Riječana i njihovih gostiju, a proizvodi se rado kupuju. Sudjelovat će, kao što smo rekli, 50 izlagača, među kojima će svoje proizvode izložiti izlagači koji su na natjecanjima ostvarili vrhunske rezultate, a u ponudi će se naći bučino ulje, med, medenjaci, zagorski mlinci, povrće, voće, rakije i likeri, sir, sokovi i voćna vina, suhomesnati proizvodi, kao i licitari i tradicijske igračke koji se nalaze pod zaštitom UNESCO-a. U sklopu manifestacije bit će organizirane cjelodnevne animacije za posjetitelje, poput prezentacije života krapinskih neandertalaca (fotografiranje, animacija djece i odraslih) te popratni glazbeni program (Črleni lajbeki i Hands&Voice).

Manifestacija 100% Zagorsko u Rijeci započinje od 08 i traje do 22 sata u petak i traje još u subotu, 26. kolovoza od 08:00 do 20:00 sati.

foto: arhiva
sjever.hr
25.08.2023.

Input your search keywords and press Enter.