Now Reading:
Tradicionalno okupljanje HNS-ovaca na Špancirfestu! “Špancirfest je središnja turistička manifestacija u regiji”
Full Article 2 minutes read

Tradicionalno okupljanje HNS-ovaca na Špancirfestu! “Špancirfest je središnja turistička manifestacija u regiji”

U nastavku donosimo priopćenje o posjetu Predsjedništva HNS-a Špancirfestu:

Varaždinske ulice krajem kolovoza rezervirane su za Špancirfest, manifestaciju koja obilježava 25. godinu postojanja, a članovi Hrvatske narodne stranke tradicionalno se u to vrijeme u Varaždinu okupljaju upravo na njoj. I ove godine, stranački kolege iz Varaždinske županije bili su domaćini Predsjedništvu HNS-a i kolegama iz susjednih županija.

Špancirfest je središnja turistička manifestacija u regiji, te ga se svakako treba posjetiti. Povod susretu stranačkih kolega je i poslovni i turistički, a uskoro počinje i „politička jesen“, pa smo odradili koordinaciju oko stvari koje smo si prije zadali, te oko inicijativa koje ćemo predlagati Vladi RH i Saboru, ali i na lokalnoj razini. Sljedeća godina je „super izborna godina“, a naše pripreme za istu su u punom jeku – poručio je Mirko Korotaj, v.d. predsjednika HNS-a u Varaždinu.

Krunoslav Lukačić, predsjednik HNS-a Varaždinske županije, istaknuo je utjecaj turizma na gospodarstvo varaždinske županije.

-Posljednjih nekoliko godina svjedoci smo bržeg razvoja turističke ponude kontinentalne Hrvatske, na koju je Špancirfest zasigurno utjecao. Raste broj kuća za odmor, sa odličnom ponudom sadržaja, raste broj noćenja, a „Špancir“ predstavlja odličnu platformu za promociju malih privrednika. Uz Špancirfest, istaknuo bih i Porcijunkulovo, Renesansni festival u Koprivnici te Dane ludbreške Svete nedjelje, kao manifestacije koje su temelj kontinentalnog turizma sjeverne Hrvatske i koje godinama privlače veći broj posjetitelja, te generiraju i stalno rastući broj noćenja – rekao je Lukačić.

sjever.hr
25.08.2023.

Input your search keywords and press Enter.