Now Reading:
Rekordan broj ekipa sudjelovao na Štafetnom triatlonu ‘Jurinih 3×1’
Full Article 2 minutes read

Rekordan broj ekipa sudjelovao na Štafetnom triatlonu ‘Jurinih 3×1’

U suradnji Zajednice sportskih udruga Grada Varaždina i Trkačkog kluba “Marathon 95”, uz pokroviteljstvo Grada Varaždina, uspješno je organiziran treći po redu Štafetni triatlon “Jurinih 3×1” – sportski događaj koji je obilježio završetak 12. Triatlon lige “Beciklin”. 

Na ovogodišnjem izdanju supersprint triatlona okupilo se 30 ekipa iz Hrvatske, Mađarske i Slovenije, što je i rekordan broj sudionika, a natjecali su se uzrasti od osnovnoškolaca pa sve do odraslih sudionika. Supersprint triatlon sastojao se od plivanja na 375 metara, vožnje bicikla na 14 kilometara i trčanja na 2,5 kilometra. 

Posebna čar ovog događaja leži u činjenici da svaku ekipu čine tri natjecatelja, pri čemu svaki član, izmjenjujući se, izvodi jednu disciplinu.  

U kategoriji “Jurini labudovi” nastupala su po tri natjecatelja, a najbolji su bili ekipa Orlovi, osvojivši prvo mjesto. Na drugom mjestu su se našli Advance Team, dok je treće mjesto pripalo ekipi Sjever-Swibir.  

Kategorija “Sofijini podanici” omogućila je prijavu jedne natjecateljice i dva natjecatelja, a u toj disciplini prvo mjesto zauzela je ekipa Auto Tihi, ispred ekipe Janjići i zet, dok je treće mjesto osvojila ekipa Skoro pa prvi.  

U kategoriji Jurin harem sudjelovali su po jedan natjecatelj i dvije natjecateljice, a najbolji su bili Perešinci, ostavivši iza sebe na drugom mjestu Trio Fantastico i na trećem mjestu Trio Fantasticus. 

Stručna suradnica Zajednice sportskih udruga Grada Varaždina, Anica Sitar, zahvalila je svim sudionicima i pokroviteljima na njihovom doprinosu ovom sportskom događaju. 

– Nema ništa ljepše nego vidjeti rekordan broj sudionika – čak 30 ekipa iz raznih krajeva Hrvatske, Mađarske i Slovenije, kako se natječe i zajedno uživa u sportskom duhu. Ta želja za izazovima su ono što nas pokreće i inspirira da rastemo kao sportska zajednica. “Jurinih 3×1” ne samo da je potvrdio sportsku strast i entuzijazam sudionika, već je također doprinio povezivanju različitih regija kroz sportsku suradnju – rekla je Sitar

sjever.hr/varazdin-sport.hr
Foto: varazdin-sport.hr
25.08.2023.

Input your search keywords and press Enter.

Prijavite se za primanje prvih

regionalnih digitalnih novina

Uspješno ste se prijavili!

Došlo je do pogreške prilikom pokušaja slanja vašeg zahtjeva. Molim pokušajte ponovno.

Slanjem podataka suglasni ste s Uvjetima korištenja, specifičnim svrhama korištenja i vašim pravima.