Now Reading:
NE PROPUSTITE: Pred nama je 21. Natjecanje orača Koprivničko-križevačke županije
Full Article 2 minutes read

NE PROPUSTITE: Pred nama je 21. Natjecanje orača Koprivničko-križevačke županije

Udruga orača Koprivničko-križevačke županije, Koprivničko-križevačka županija i Hrvatska udruga za organizaciju natjecanja orača jedni su od glavnih organizatora 21. Natjecanje orača Koprivničko-križevačke županije koje će se održati u subotu 26. kolovoza 2023. godine s početkom u 10:00 sati.

Podsjetimo, Udruga orača Koprivničko-križevačke županije djeluje od 2007. godine i u tom razdoblju članovi Udruge su ostvarili brojne uspjehe, od prvaka na nacionalnoj razini do sudjelovanja na svjetskim natjecanjima u oranju.

Županijska Udruga orača je jedna od najuspješnijih u Hrvatskoj i jedina koja je odsad održala čak 20 službenih natjecanja orača, a spomenut ćemo da je Udruga na prošlogodišnjem Državnom natjecanju ostvarila ukupno prvo mjesto. Valja podsjetiti i kako članovi Udruge svake godine na državnom natjecanju ostvaruju sjajne rezultate, a u plejadi vrhunskih orača s područja županije najzapaženije rezultate je ostvario Saša Višak koji je bio prvak Hrvatske u oranju četiri puta, prvak Županije devet puta, a nastupio je i na svjetskim prvenstvima u Engleskoj, Keniji i SAD-u.

Dodajmo na kraju kako Županija od samih početaka pruža podršku Udruzi i to kroz kupnju natjecateljskih plugova, održavanjem opreme, organizacijom natjecanja i drugim aktivnostima i jedna je od rijetkih županija koja na taj način podržava svoje orače.

Mjesto održavanja natjecanja je Poslovna zona k.o. Koprivnički Ivanec (Općina Koprivnički Ivanec), parcela se nalazi uz županijsku cestu Koprivnica – Đelekovec (bit će označeno putokazima).

foto: kckzz.hr
sjever.hr/kckzz.hr
25.08.2023.

Input your search keywords and press Enter.