Now Reading:
Ministrica Brnjac posjetila Špancirfest: “Nastavit ćemo i dalje podržavati ovakva događanja!”
Full Article 3 minutes read

Ministrica Brnjac posjetila Špancirfest: “Nastavit ćemo i dalje podržavati ovakva događanja!”

U izaslanstvu predsjednika Vlade Andreja Plenkovića, Grad Varaždin posjetila je ministrica turizma i sporta, Nikolina Brnjac. U pratnji župana Anđelka Stričaka, gradonačelnika Nevena Bosilja te direktorice Turističke zajednice grada Varaždina, Jelene Toth, prošetala je varaždinskim ulicama tijekom održavanja Špancirfesta. 

Ministrica Brnjac izrazila je zadovoljstvo zbog svoje nazočnosti na 25. po redu Špancirfestu, istaknuvši kako je zadovoljna kontinuiranim napretkom festivala iz godine u godinu te se osvrnula na kontinentalni turizam.

-Mi smo ove godine osigurali 520 tisuća eura upravo za turističku promociju, za nove sadržaje za Varaždinsku županiju što se svakako odnosi i na ovo događanje, a kad pogledamo i samu crtu do sada, turistički promet na kontinentu je osam posto bolji općenito, nego je što je to bilo rekordne 2019. godine, a u Varaždinskoj županiji, ako se ne varam, preko 30 posto je bolji turistički promet nego što je to bilo rekordne 2019. godine – rekla je ministrica Brnjac.  

Naglasila je kako je razvoj kontinentalnog turizma u skladu sa svim strateškim smjernicama Vlade Republike Hrvatske i strategijama razvoja održivog turizma.  

-Stoga, nastavit ćemo i dalje podržavati ovakva događanja i čestitke svim organizatorima! – kazala je Brnjac.  

Župan Stričak najprije je zahvalio ministrici Brnjac, Ministarstvu turizma i sporta i Hrvatskoj turističkoj zajednici na dodijeljenih 520 tisuća eura lokalnim i područnim turističkim zajednicama Varaždinske županije.  

-Nikad toliko. Ako bi išli usporediti s godinom prije, ove godine je tih sredstava bilo duplo više. Čestitam i Gradu Varaždinu, Gradskoj turističkoj zajednici i svima uključenima u organizaciju Špancirfesta na odličnoj organizaciji. Svaki dan, svaku večer grad je pun turista i posjetitelja, a ujutro je sve uredno i čisto pa stoga čestitke još jednom svima uključenima – rekao je župan.  

O sloganu ‘Županija s pričom’ najbolje govore prirodne ljepote, kulturna dobra i manifestacije koje se održavaju diljem Varaždinske županije.  

-Sredinom kolovoza krećemo s Lovrečevim, nastavljamo sa Špancirfestom, idući tjedan počinjemo s Ludbreškom svetom nedjeljom, nastavljamo s Danima lepoglavske čipke, Zeljarijadom, Danima vrganja u Paki, Bitkom za Čanjevo, odnosno od sredine kolovoza pa sve negdje do listopada – svaki tjedan skoro pa svaki dan na području naše Županije se održavaju manifestacije. Smatram da su ova sredstva koja su dodijeljena našim područnim i lokalnim turističkim zajednicama zaista opravdana. O tome nam najbolje govore pokazatelji – u prvih 6 mjeseci imamo između 20 do 25% više dolazaka i noćenja, a to je ono čemu težimo – zaključio je župan Stričak.  

Gradonačelnik Grada Varaždina, Neven Bosilj, naglasio je kako se Špancirfest promovirao i profilirao kao najjači hrvatski festival, a za kontinentalnu hrvatsku sigurno i najvažniji turistički događaj.  

-Svi kapaciteti Grada Varaždina, čak i našeg Studentskog doma s 850 mjesta, svih je deset dana puno! Svi hoteli, sve sobe svih iznajmljivača su puni! Punimo i sve susjedne županije. Sutra nam dolazi jedan gost koji se u zadnji tren javio i morali smo ga smjestiti u susjednu županiju jer zaista nismo mogli naći mjesta. Ovom prilikom pozivam potencijalne investitore da prepoznaju vrijednost kontinentalnog turizma i da se jave! – zaključio je Bosilj.  

sjever.hr
Foto: Krešimir Đurić
25.08.2023.

Input your search keywords and press Enter.