Now Reading:
Završeni su radovi na PŠ Sivica, župan Posavec: “Ovo je poruka da mi u Međimurskoj županiji definitivno ne razmišljamo ni na koji način o zatvaraju područnih škola”
Full Article 3 minutes read

Završeni su radovi na PŠ Sivica, župan Posavec: “Ovo je poruka da mi u Međimurskoj županiji definitivno ne razmišljamo ni na koji način o zatvaraju područnih škola”

Uoči početka nove školske godine završeni su radovi na Područnoj školi Sivica, što je bilo predstavljeno na konferenciji za medije u četvrtak.

Župan Međimurske županije Matija Posavec istaknuo je kako je cijela investicija koštala 77.257,50 eura.

– Ovo je poruka da mi u Međimurskoj županiji definitivno ne razmišljamo ni na koji način o zatvaraju područnih škola, bez obzira na broj učenika, zato jer škola ima svoju svrhu. Ona ima svoju svrhu edukacije, ali i ima svoju svrhu prostora u kojem borave djeca ,u kojem se dešava druženje, u kojem se mogu i neke druge stvari, sukladno samim onim što škola čini, odvijati. I to je važno za mjesto i to daje duh mjestu – rekao je župan, te dodao kako u nekim drugim sredinama imaju i značajno povećanje broja djece u područnim školama u odnosu na matične škole.

– Ovo je dio od tri naša projekta, osim Sivice, rekonstruira se PŠ u Palinovcu i OŠ u Goričanu, ukupnog projekta u vrijednosti od 204 704 eura koji su dio prijave na Natječaj iz Fonda solidarnosti EU – rekao je župan.

Marija Cerovec, ravnateljica Osnovne škole Podturen, pod čije okrilje pripada PŠ Sivica, istaknula je kako je to mala škola ali s velikim značajem.

– Ono što se unutra napravilo je znak da će ove školske godine djeci biti udobnije i ljepše – rekla je ravnateljica, te dodala kako je sada riješen pod koji im je dugi niz godina bio problem, a osvježeni su i zidovi.

– U novoj će školskoj godini biti četiri razredna odjeljenja s vrlo malim brojem učenika, ali oni će kao i svi ostali učenici OŠ Podturen, biti sudionici cjelodnevne škole – rekla je ravnateljica.

Predsjednika Mjesnog odbora Sivica, Željka Kovač, nije krila zadovoljstvo novim uređenjem škole

– Iznimno nam je važno da naše mjesto poprima novu vizuru, da raste i da se razvija. S obzirom da su i moji životni temelji bili izgrađeni no ovom mjestu, još više me veseli da našim najmlađima možemo omogućiti da svoje izgrade u sigurnijem i ljepšem prostoru. Djeca su uvijek najiskreniji i najbolji kritičari, pa me razveselila njihova pozitivna reakcija i to mi samo daje vjetar u leđa da možemo, znamo i moramo dalje sa još više entuzijazma – rekla je Kovač te dodala kako će se Mjesni odbor i dalje zalagati za ovakve i slične projekte kako bi mještanima osigurali ljepše i ugodnije prostore.

n.p.bajz/vzaktualno.hr

Input your search keywords and press Enter.