Now Reading:
Izvanredni rezultati zagorskih strijelaca na Svjetskom prvenstvu: Župan Kolar s ponosom primio ekipu
Full Article 2 minutes read

Izvanredni rezultati zagorskih strijelaca na Svjetskom prvenstvu: Župan Kolar s ponosom primio ekipu

Na nedavno završenom Svjetskom prvenstvu u samostrelu, u mađarskom gradu Dunavarsány, zagorski strijelci ostvarili su izniman uspjeh koji će se dugo pamtiti. Nevjerojatnih dvanaest svjetskih naslova ponosno je doputovalo u Zagorje.  

U povodu ovog iznimnog postignuća, župan Željko Kolar i zamjenica župana Jasna Petek, organizirali su prijem za zagorske svjetske prvake u samostrelu – Karlu Bartolović, Danijela Benačića, Pavla Haca, Martina Oborovečkog i Mihaelu Oborovečki.    

Ukupno su osvojili 10 medalja pojedinačno i sudjelovali u četiri ekipna naslova, sve u vodstvu trenera Damira Oborevečkog, Siniše Bartolovića i Vladimira Bertola.  

Župan Krapinsko-zagorske županije, Željko Kolar, uputio je svjetskim prvacima, kao i njihovim trenerima, iskrene čestitke na fenomenalnom sportskom uspjehu.   

-Samo zajedničkim, timskim radom se može doći do takvih fenomenalnih rezultata. Najveće, najbogatije zemlje svijeta se bave tim sportom – rekao je župan te dodao kako sportaši iz takvih zemalja ne mogu doći ni blizu ekipi koju su imali čast ugostiti.   

Vođa tima Hrvatske reprezentacije za velika natjecanja u samostrelu, trener Damir Oborovečki, zahvalio je Krapinsko-zagorskoj županiji na dugogodišnjoj pomoći u organizaciji velikog natjecanja Croatia Cupa koji je postepeno prerastao u Svjetski Cup.   

-Tu je Krapinsko-zagorska županija prepoznala našu izvrsnost i pomogla nam u skladu s mogućnostima. Ovo natjecanje Croatia Cupa je ujedno i odskočna daska za velika natjecanja. Već nekoliko godina, nakon ovog natjecanja, organiziraju se pripreme Hrvatske samostrelske reprezentacije za nadolezeća svjetska prvenstva, tako je bilo i ove godine. Našli smo jedno zanimljivo, trajno mjesto u Krušljevom selu, gdje postoji jedno strelište koje nam je idealno – kazao je trener Oborovečki.  

Mihaela Oborovečki, svjetska prvakinja u samostrelu zahvalila se Krapinsko-zagorskoj županiji na pomoći od samih početaka jer bez pomoći ne bi bilo ni ovakvih rezultata, a kako je rekla na samom natjecanju bilo je odlično. 

Martin Oborevečki, do prvak svijeta u disciplini IAU klasik i prvak svijeta u disciplini Match play, također se zahvalio županiji i županu Željku Kolaru na pomoći tijekom svih godina te je rekao kako je njemu svako natjecanje trening, a svaki trening natjecanje, te da nema posebne pripreme, dođe na natjecanje i pobjedi, a dodao je i kako su najveći konkurenti iz zemalja Njemačke i Francuske. 

m.šparavec/sjever.hr
Foto: sjever.hr
24.08.2023.

Input your search keywords and press Enter.