Now Reading:
HPK koju vodi poznati Varaždinac traži sastanak u Vladi za rješavanje hitnih problema u poljoprivredi
Full Article 2 minutes read

HPK koju vodi poznati Varaždinac traži sastanak u Vladi za rješavanje hitnih problema u poljoprivredi

Hrvatska poljoprivredna komora, koju vodi Mladen Jakopović iz Varaždinske županije, traži hitan sastanak u Vladi vezano za stanje u hrvatskoj poljoprivredi te brojnim problemima s kojima se suočava hrvatska poljoprivreda nakon ogromnih šteta zbog nevremena, te posljedica uslijed bolesti afričke svinjske kuge.

Na konferenciji za novinare iznijet je i niz konkretnih prijedloga za izmjenu pravilnika i zakona u sklopu Strateškog plana ZPP koji bi trebali olakšati i ubrzati investicije u poljoprivredi, a ponuđena su i rješenja vezano uz rješavanje problematike bolesti afričke svinjske kuge.

-Trenutni Zakon o poljoprivrednom zemljištu nije dobar što pokazuju brojni primjeri primjene na terenu, te se pod hitno treba izmijeniti. Sve što je HPK predložila išlo je u dobrom smjeru, a isto nije prihvaćeno od strane Ministarstva poljoprivrede. Zato tražimo HITNU izmjenu Zakona, ako je potrebno i Uredbom da se njegova primjena zaustavi. U dopisu Ministarstvu i Vladi zatražili smo obustavu svih natječaja, dok se Zakon o poljoprivrednom zemljištu ne promijeni. HPK će zatražiti i provjeru ustavnosti ovoga Zakona. Zatražili smo i hitni sastanak s predsjednikom Vlade i ministrima koji iste probleme mogu riješiti, te očekujemo i očitovanje Ministarstva poljoprivrede do 1.rujna 2023. – izjavio je na konferenciji za novinare predsjednik HPK Mladen Jakopović.

Više čitajte na https://komora.hr/hpk-trazimo-hitan-sastanak-sa-predsjednikom-vlade-oko-izmjene-zakona-o-poljoprivrednom-zemljistu/

foto: komora.hr
sjever.hr/komora.hr
24.08.2023.

Input your search keywords and press Enter.