Now Reading:
Hoće li i kada početi radovi na izgradnji rotora u Selniku i Hrastovskom kod Ludbrega?!
Full Article 2 minutes read

Hoće li i kada početi radovi na izgradnji rotora u Selniku i Hrastovskom kod Ludbrega?!

Na sjednici Županijske skupštine Varaždinske županije vijećnik Krešimir Horvat postavio je pitanje vezano za izgradnju rotora u Selniku kod Ludbrega, odnosno na raskrižju gdje se državna cesta D2 križa sa županijskom cestom. Isto pitanje postavio je i Hrastovsko, za državnu cestu D24.

– u Selniku imamo semafore, ali skoro svaki mjesec jednu nezgodu, a tu u Hrastovskom imali smo i smrtno stradale osobe, tako da su to jedne od najkritičnijih mjesta što se tiče prometa u Županiji – poručio je Horvat na sjednici Skupštine.

Naime, kako je naveo, dokumentacija za kružni tok kod Motičnjaka završena je nakon onoga u Selniku, a već je izgrađen.

Na njegovo pitanje stigao je odgovor Hrvatskih cesta iz kojih su potvrdili da su u postupku realizacije projekata kružnog raskrižja u Gradu Ludbregu i naselju Selnik, kao i u postupku realizacije projekta Rekonstrukcija državne ceste DC24, dionica Hrastovsko-Ludbreg, duljine 2,44 km

Za oba projekta izrađena je projekta dokumentacija i ishođena je pravomoćna građevinska dozvola, i u tijeku je rješavanje imovinsko-pravnih odnosa – poručili su iz Hrvatskih cesta.

Kako navode, realizacija tih projekata, u smislu početka radova, biti će moguća nakon riješenih svih imovinsko-pravnih odnosa kao i osiguranja financijskih sredstava
– Realizacija navedenih projekata nije u planovima Hrvatskih cesta d.o.o. za 2023. godinu – poručili su iz Hrvatskih cesta.

Podsjetimo, još je u lipnju član uprave Hrvatskih cesta, Alen Leverić, na sastanku sa županom Varaždinske županije, Anđelkom Stričakom, razgovarao o važnim infrastrukturnim projektima u županije, pri čemu je najavio i izgradnju rotora u Selniku druge godine.

foto – screenshot Google Maps

n.p.bajz/sjever.hr

23.08.2023.

Input your search keywords and press Enter.