Now Reading:
Detalji petosatne drame kod Zagreba: Sin bivšeg policajca tukao i silovao ženu, zlostavljao dijete… na kraju prislonio policajcu pištolj na trbuh
Full Article 3 minutes read

Detalji petosatne drame kod Zagreba: Sin bivšeg policajca tukao i silovao ženu, zlostavljao dijete… na kraju prislonio policajcu pištolj na trbuh

policija

Pisali smo o događaju koji se dogodio 21. kolovoza ove godine, kada je muškarac prijetio da će skočiti s krova kuće pa uz pucanj pobjegao u šumu. Sada se doznaju novi detalji i okolnosti nemilog događaja. 27-godišnji muškarac, inicijala B.P., pritvoren je u remetinečki pritvor, inače sin bivšeg policajca.  

Dežurni sudac istrage Županijskog suda u Zagrebu, pritvorio ga je kako ne bio ponovio djelo i utjecao na svjedoke. Sumnjiči ga se za teški pokušaj ubojstva policajca, višestruko silovanje izvanbračne supruge, nasilje u obitelji, povredu djetetovih prava i prijetnje smrću, piše Jutarnji list.

Točnije, u svom petosatnom ludilu u kući i na krovu iste, 21. Kolovoza, 27-godišnjak je u bijegu prislonio policajcu pištolj na trbuh nakon što je suprugu maltretirao, vrijeđao, tukao i silovao. 

– Kurvo, glupačo…. Ubit ću te. Sprat ću s tebe sve grijehe – gnjusni je dio repertoara uvreda i prijetnji koje je izgovarao iz dana u dan svojoj nevjenčanoj partnerici sve dok ga nije prebacilo da najavi suicid. Upravo zbog tog potonjeg djela u ulicu je u popodnevnim satima 21. kolovoza pristigla policija i pregovarač, ali i zagrebački vatrogasci koji su razvukli jastuk u slučaju da skoči. 

U kući je 27-godišnjak sam bio zatvoren od 16.15 do 21.30 sati kada su policajci nasilno uletjeli u kući jer su začuli pucanj. No on je to iskoristio i skočio kroz prozor te zapucao iz pištolja na policajce. Iako su mislili da ga ‘imaju‘, prevarili su se jer se opet dao u bijeg ali nije daleko uspio pobjeći. A uvertira u ovotjedni užas datira od lanjskog lipnja kada je, prema navodima njegove partnerice, počeo fizički i psihički zlostavljati nju i djecu. Pritom je uvijek bio pijan i drogiran, a nije se libio ju vrijeđati da je ‘drolja‘, a znao se na njoj iživljavati šakama i kabelom punjača mobitela. 

Prigovarao joj je da je rastrošna, a 19. kolovoza ga je odbila za spolni odnos pa ju je silovao i pretukao te ujedno joj stavljao ručnik u usta kako se ne bi čulo da zapomaže. Silovanje je ponovio. 

Inače, nije prvi puta da ima posla s policijom 27-godišnjak, a svakodnevica mu je ispunjena konzumacijom alkohola i droge. U prošlosti je bio i žrtva. Pojavljivao se kao svjedok u postupku protiv njegova oca kojom prilikom je, kako doznajemo, otkrio da ga je kao malo dijete otac zimi vodio na Velebit da očvrsne pa bi za uzvrat, u slučaju plača, bio pretučen. 

sjever.hr/jutarnji.hr
Foto: arhiva
24.08.2023.

Input your search keywords and press Enter.